Photo: Patrik Macek/PIXSELL

SUKOB SE NASTAVLJA! Nakon posljednjih Škorinih istupa, oglasili se iz DP-a: ‘Suludi napadi na osobe koje su otkrile ono što je pokušavao sakriti!’

Autor: L.B.

Nakon posljednjih istupa Miroslava Škore, kao i njegove ostavke na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta i tužbi koje je najavio protiv više dužnosnika stranke, sada su odgovorili na sve to iz same stranke objavom na Facebooku.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Nakon posljednjih istupa bivšeg predsjednika DP-a Miroslava Škore i kaznenih prijava koje je, kako kaže, podnio protiv više dužnosnika stranke, predsjedništvo Domovinskog pokreta dužno je, sukladno odgovornom pristupu prema našem članstvu, biračima, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, iznijeti nekoliko konkretnih činjenica i na taj način transparentno razjasniti stvari.

Jedna od temeljnih postavki zbog kojih je Domovinski pokret osnovan, kao i razloga zbog kojih je rastao, osvojio mandate i ustrajao u čvrstoj borbi za bolju Hrvatsku, je implementiranje osobne odgovornosti u politički život, kako stranaka tako i pojedinaca. Upravo tu odgovornost, u svojim je govorima često isticao i bivši predsjednik Škoro, koji je, nažalost, na tom ispitu pao – i pred jedinstvenim vodstvom DP-a i pred našim članstvom, a sada i pred cjelokupnom nacionalnom javnošću.

‘Banalne optužbe Miroslava Škora’

Paradoksalno je da je Škoro kazneno prijavio stranačke dužnosnike, koji su tražili da predsjednik i njegova najbliža suradnica dovedu poslovanje DP-a u legalne okvire. U tom kontekstu važno je znati da lažno prijavljeni dužnosnici nisu raspolagali financijskim sredstvima stranke; upravo suprotno – Miroslav Škoro je prijavio one koji su mu smetali i stajali na putu svega što je činio tijekom posljednjih mjeseci.

Od komentiranja mogućih daljnjih preobrazbi Miroslava Škore, predsjedništvo stranke će se svakako suzdržati, s obzirom da je naša dužnost čuvati dignitet pokreta, svih naših članova, a u konačnici i bivšeg predsjednika.

Domovinski pokret odbija raditi u korist štete koju Miroslav Škoro u najvećoj mjeri nanosi sam sebi. Njegove banalne optužbe na račun najbližih suradnika, primjerice, za putovanje zrakoplovom na liniji Zagreb – Split, nesuvisle su i krajnje uvredljive, isto kao i suludi napadi na osobe zadužene za nadzor, financije i računovodstvo, koje su otkrile upravo ono što je bivši predsjednik pokušao sakriti. Hrvanje u blatu naprosto nije kategorija u kojoj Domovinski pokret sudjeluje, niti će to ikada biti dijelom našeg političkog stila.
‘Poduzet ćemo sve potrebne mjere’

Nakon što je Miroslav Škoro podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke, predsjedništvo Domovinskog pokreta je tu ostavku jednoglasno prihvatilo. Druge mogućnosti, s obzirom na okolnosti – jednostavno nisu postojale.

I u ovom trenutku, postupajući opet jednoglasno, zbog lažnog prijavljivanja dužnosnika DP-a i zbog opetovanog nanošenja štete našoj stranci od strane bivšeg predsjednika, poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bismo zaštitili Domovinski pokret i osigurali normalno funkcioniranje stranačkih tijela.

Svi mi, članovi predsjedništva Domovinskog pokreta, u suradnji s našim parlamentarnim zastupnicima, brojnim članovima i simpatizerima, uz uvažavanje volje naših birača, učiniti ćemo baš sve u daljnjem očuvanju sustava vrijednosti zbog kojih je DP i osnovan.
Pozivamo sve naše članove i simpatizere na jedinstvo i zajedništvo u ovim teškim trenucima”, napisali su na Facebooku.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.