Guliver image/VMariupol City Council/Cover Images

SUKOB NE JENJAVA: U NAPADU U ODESI POGINULO 20 LJUDI! Među žrtvama i jedno dijete. Ukrajinci objavili važnu vijest o smrtonosnom oružju

Autor: Dnevno.hr

Prema posljednjim informacijama, tijekom noćašnjeg ruskog napada u regiji Odesi poginulo je 20 ljudi, objavila je ukrajinska hitna služba napomenuvši da je najmanje 16 ljudi  poginulo kada je ruski projektil pogodio stambenu zgradu, a još četvero kada je pogodio rekreacijski centar. Među žrtvama je i jedno dijete.

Ukrajina je priopćila kako su projektili korišteni u noćašnjim ruskim napadima bili iste vrste kao oni kojima je u ponedjeljak raketiran šoping-centar u Kremenčuku.

Kijevsko ministarstvo obrane kazalo je da se radilo o Kh-22 (X-22), starijem tipu krstarećeg projektila koji je napravljen šezdesetih godina prošlog stoljeća, piše BBC.

Dok Ukrajina broji svoje posljednje žrtve, ruski predsjednik Vladimir Putin jutros je na bilateralnom forumu rekao da politički pritisak sa Zapada ubrzava integraciju Bjelorusije s Rusijom.

“Politički i društveni pritisak bez presedana tzv. kolektivnog Zapada tjera nas da ubrzamo proces ujedinjenja, da zajedno minimiziramo štetu od nezakonitih sankcija, da jednostavnije ovladamo proizvodnjom traženih proizvoda, da razvijemo nove kompetencije, proširimo suradnju s prijateljskim zemljama”, rekao je Putin.

Rusija i Bjelorusija su još 1997. godine potpisale Ugovor o Uniji koji je trebao obnoviti neke od bliskih veza prekinutih raspadom Sovjetskog Saveza.

Bjeloruski diktator Aleksandar Lukašensko posljednjih godina je s Rusijom bio i u dobrim i u lošim odnosima, da bi se dodatno približio Rusiji krajem 2020., nakon što mu je Putin osigurao političku i financijsku potporu za gušenje protuvladinih prosvjeda potaknutih predsjedničkim izborima za koje oporba i međunarodni promatrači tvrde da su namješteni.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.