Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

‘SUHO ZLATO MILORADA PUPOVCA’ Vidović Krišto ‘osula artiljerijsku paljbu’ po Plenkoviću, nazvala ga ‘reinkarnacijom komunističkog moćnika’

Autor: Daniel Radman

“Europska komisija je 20. srpnja 2021. objavila izvješće o vladavini prava u svim članicama Europske unije. Hrvatska je zauzela čvrsto zadnje mjesto po neovisnosti pravosuđa, a po svim segmentima koji su analizirani, stanje se pogoršava, a ne popravlja. Ovo jest trenutak u kojem svi u Hrvatskoj, koji misle demokratski, moraju dignuti glas protiv vladajućih struktura s jasnim pozivom na korjenite promjene.”, napisala je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto novu “tiradu” protiv vladajućih na svom Facebook profilu.

No, nije zamjerila samo loše ocjene, već i ponašanje Vlade (čitaj: Plenkovića) u takvoj situaciji.

“Umjesto da se Vlada i Plenković o tome očituju, on jučer daje sugestiju – možemo reći naredbu – DORH-u da utvrdi motive zašto je pokojni Danijel Bezuk pucao na zgradu Vlade. Taj Plenković je očito u nekom posebnom duhovnom stanju, ili se potpuno pogubio. Jer, kad predsjednik Vlade daje jasan naputak pravosudnom tijelu, onda je to javna demonstracija zlouporabe i utjecaja na pravosuđe”, dodala je.


Reinkarnacija Vladimira Bakarića

Potom se osvrnula na problem nejednakosti pred zakonom.

“Nejednakost koja proizlazi iz utjecaja na pravosuđe vidljiva je, kao što vidimo, cijeloj Europi, ali nije vidljiva Plenkoviću i drugim političkim čimbenicima u Hrvatskoj. Jer, posljedice nefunkcionalnog pravosuđa jesu korupcija i nepotizam, a posljedice korupcije i nepotizma jesu siromaštvo i iseljavanje hrvatskih građana iz svoje Domovine. U pet godina vladavine Andreja Plenkovića (suho zlato Milorada Pupovca), hrvatski pravni poredak se dodatno srozao – bogati su postali bogatiji, a tisuće su postale siromašniji.

Plenković i njegovi suradnici, osim što njihova Vlada sudjeluje u korupciji i štiti ju, oni u zadnje vrijeme i otvoreno po starom jugo-udbaškom modelu vrijeđaju hrvatski narod. Jer, spominjanje Danijela Bezuka i navodnih organizatora tog bezumnog čina jest svojevrsna kolektivna optužba protiv hrvatskog naroda koji se stalno mora braniti od nekakvog nacionalizma i velikih grijeha.

Jer, Plenković ne spominje slučaj kada je abolirani četnik bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a – tu po Plenkoviću nema organizatora, i djelatnici HEP-a su očito za njega nebitni i nemaju svoja prava. Plenković nije pozvao DORH da istraži kriminal u slučaju Krš-Pađene, u slučaju Tesla Banke, ni u slučaju Borg-grupe, već Plenkovića očito ‘žulja’ izmišljeni i nepostojeći hrvatski ekstremizam. Gospodin se ponaša kao da je reinkarnacija Vladimira Bakarića. Svaki predsjednik Vlade bilo koje države pokušava poboljšati imidž vlastitog naroda i pridonijeti napretku vlastite države.

“Sada imamo potvrdu Europske komisije da je Plenković u proteklih pet godina radio protiv interesa vlastite države, jer onaj koji utječe na pravosuđe, a to Plenković radi, na taj način devastira pravni poredak i radi protiv vlastite države. Ovo je još jedan dokaz da vladajuća struktura, koju u velikoj većini čine djeca komunističkih funkcionera, jest – gledajući u operativnom smislu – u potpunosti nesposobna”, naglasila je.

Što Plenković ima polemizirati s guvernerkom Narodne banke Srbije?

Potom se osvrnula na lik Nikole Tesle na hrvatskoj kovanici za euro, odnosno reakcije iz rbije na isto.
“Plenković je posljednjih dana ušao u polemiku – ni manje ni više – nego s guvernerkom Narodne banke Srbije. Kad ulazite s nekim u polemiku, podrazumijeva se da mu dajete i na važnosti. Realno gledajući, guvernerka tamošnje Narodne banke je za Hrvatsku bitna kao i sudar dvaju bicikala u Pekingu. Ali kada je premijer komentira, time joj daje na važnosti, ali isto tako srozava i derogira funkciju hrvatskog premijera.

To navodim samo kao ilustraciju deficitarnosti u poglecida u Srebrenici, Plenkdu upravljanja i reprezentiranja države. Zamislite da je Franjo Tuđman polemizirao s nekakvim dužnosnikom Miloševićevog režima – nemoguće. Postoje norme ponašanja u međunarodnoj politici, i zna se tko koga demantira, komentira ili kritizira. Ova Vlada ima stalnu potrebu vrijeđati hrvatski narod i umanjivati njegov utjecaj. Odličnu vijest o odluci Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, po kojem je zabranjeno negiranje genoović nije pozdravio. Zar se Plenković ne usudi osuditi genocid kojega su počinili srpski vojnici? Za koga on radi? Koji su njegovi moralni kriteriji?

Doista, hrvatski građani od ove Vlade ne mogu očekivati ništa dobro.
Hrvatskoj trebaju korijenite promjene, Hrvatska treba europske standarde, vladavinu prava i jednakost svih svojih građana. To pravo smo dobili od Svemogućeg Boga svojim rođenjem, i zato ćemo uspjeti. A Plenković i vladajuća garnitura u Hrvatskoj će završiti onako kako završavaju svi koji nacionalne interese podrede svojim osobnim – neslavno i jadno“, zaključla je svoju objavu.

Malenica: Hrvatska nije svrtana u krug država koje imaju problema s vladavinom prava

No, iako Vidović Krišto tvrdi da je Hrvatska zauzela “čvrsto zadnje mjesto po neovisnosti pravosuđa”, ministar Ivan Malenica posve drukčoije gleda na spomenuto izvješće te tvrdi kako Hrvatska nije svrstana u krug država koje imaju problema s vladavinom prava.

“Ovogodišnje izvješće je odmjereno. Daje u velikoj mjeri korektan prikaz stanja vladavine prava u Hrvatskoj, prepoznajući određene nedostatke i potvrđujući određene napretke što se tiče vladavine prava. Hrvatska nije svrstana u krug država koje imaju problema s vladavinom prava,” ocijenio je ministar pravosuđa Ivan Malenica, izjavio je prije tri dana nakon objave dokumenta.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.