sisačka biskupija

Sudjelovali biskup, general i političari te poručili da ‘slave i štite svaki život bez diskriminacije’

Autor: Sanja Plješa

“Sudjelujemo zato što smo živi”, poručili su sudionici na početku prvog Hoda za život u Sisku.

Sisčani i svi ljudi dobre volje koji podržavaju ovu Inicijativu i promiču njezine vrijednosti, okupili su se danas u 10 sati kod Sisačkog robnog centra (SRCE) i krenuli su hodati za život. U Hodu su sudjelovali msgr. dr. Vlado Košić biskup sisački, predsjednica udruge U ime obitelji dr. Željka Markić, general Željko Glasnović, Nikola Grmoja, Marijana Petir, Stjepo Bartulica…te druge javne osobe i političari.

 

“Hodali smo i zalažemo se za svaki život, i za staro i za mlado”, poručili su u subotu s Hoda za život.

“Neka Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje život i velikog i malog. Život počinje začećem, pravo na život je temeljno ljudsko pravo! Želim živjeti u državi u kojoj se poštuje život svakog čovjeka od početka do kraja!”

“Slavimo život i zaštitimo svaki život bez diskriminacije”.




“Hvala svima koji ste danas hodali za život”, poručili su organizatori svim sudionicima.

Ove godine Hod za život planiran je u čak osam hrvatskih gradova: Osijek, Zadar, Split, Rijeka, Zagreb i tri nova grada: Imotski, Sisak i Slavonski Brod.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!. Svaki je ljudski život jednako vrijedan, od začeća do prirodne smrti!

Umjesto u uobičajenom terminu u svibnju, obzirom na pandemiju koronavirusa i preporuke HZJZ-a, Hod za život u nekim gradovima održat će se na jesen, dok će već ovu subotu građani Siska hodati za život, obitelj i Hrvatsku.

Hod za život u Zagrebu i Rijeci 27. lipnja




U subotu 27. lipnja 2020., održat će se 5. po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu.

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Trg Republike Hrvatske, Frankopanska ulica, Ilica i Praška ulica i Zrinjevac gdje će biti održan prigodan program. Okupljanje počinje u 10h.

Pravo na život je temeljno ljudsko pravo

“Hod za život” je miroljubiv hod građana u znak potpore nerođenom djetetu, njegovoj majci i obitelji kako bi se skrenula pozornost na poštivanje nerođenog ljudskog života kao preduvjet za ostvarivanje svih ljudskih prava bez obzira na spol, rasu, financijske uvjete i dr.

Cilj “Hoda za život” je skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti te zaštita života, obitelji i obiteljskih vrijednosti, promicanje demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava.

MARIJANA PETIR: ‘Sudjelovanjem u Hodu za život poručujem da je svaki ljudski život vrijedan i važan’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.