Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

SUĐENJE SMILJANI SRNEC: ‘Otac je stigao pijan u 2.15 ujutro, galamio je i lupao po vratima sobe, a onda je Smiljanu udario šakom…’

Autor: Dnevno

Otac Smiljane Srnec došao je pijan u noći, izvrijeđao je i opalio joj šamar 2003. godine, tri godine nakon smrti Jasmine Dominić.

Dana 29. studenog 2003. godine otac Smiljane Srnec, koja je optužena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić vratio se kući u Palovcu u alkoholiziranom stanju. Martin Fredi Dominić je u 2.15 sati počeo lupati po vratima dječje sobe, nakon čega je zbog galame probudio ukućane među kojima su bili Smiljana, njezin suprug Ivan Srnec (51), Smiljanina 7-godišnja kći i njihova tromjesečna beba. Jasmina Dominić ubijena je 2000. godine.

Martin je Smiljanu vrijeđao i udario ju je otvorenom šakom po lijevom uhu, nakon čega je nazvala policiju koja je utvrdila da je Martin pijan, iako je odbio alkotestiranje, piše 24sata, pozivajući se na detalje kaznene prijave. Nakon toga je proveo noć na triježnjenju u prostorijama PP Čakovec, a istog dana protiv njega je podnesena prekršajna prijava zbog obiteljskog nasilja, u kojoj su kao oštećenici, osim Smiljane, navedeni njezin suprug te djeca. Smiljanin otac je potom 18. svibnja 2004. osuđen. Smiljana je tada tvrdila da je Martin tražio novac koji su ona i suprug posudili od njega.

Taj incident se dogodio prije nego što je službeno prijavljen Jasminin nestanak, 16. kolovoza 2005. Majka Katarina Dominić tada je podnijela prijavu nakon što je u Jasmininoj sobi našla njezine osobne dokumente koji su istekli 8. srpnja 2003.

Martin je policajcima 12. rujna 2005. rekao da je Jasmina u Zagrebu upisala studij politologije te da se slabo viđao s njom budući da je zbog prirode posla često izbivao od kuće, a ona je rijetko dolazila u Palovec. Pritom je naveo pogrešan fakultet i pogrešnu godinu kada ga je upisala.

Tvrdio je da ga je Jasmina u kolovozu 2000. nazvala i pitala može li ići raditi na brod, što je on odobrio. U rujnu iste godine ponovno ga je nazvala i molila da joj odobri odlazak u Francusku s dečkom kojeg je upoznala na moru, nakon čega se više nisu čuli.

U proljeće 2001. nazvala ga je Smiljana i rekla da je Jasmina došla kući s prijateljicom i starijim muškarcem. Jasmina je u rujnu 1999. izgubila status studentice, ali s tim nije bio upoznat. Posljednji put kada je nešto čuo o Jasmini bilo je 2002. ili 2003. kada je Dražen Palfi, susjed iz Palovca, svjedočio na suđenju Smiljani i rekao da je Jasminu sreo u Zagrebu gdje su kratko razgovarali.

Palfi je policajki koja je 2005. istraživala njezin nestanak rekao da je Jasminu sreo u siječnju 2002. ili 2003. u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu i da su na brzinu popili kavu. Tada nije spominjao da je Smiljana na Uskrs 2001. ili 2003. prelazila granicu koristeći sestrine dokumente, čega se sjetio 14 godina poslije, na ispitivanju u odvjetništvu nakon što je pronađeno truplo u škrinji, piše 24sata.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.