Foto: Josko Supic / CROPIX, Ilustracija

Sudac HDZ-ovcu uzeo u obzir olakotne okolnosti: Evo kako se proveo nakon pijane vožnje

Autor: I.G.

HDZ-ovac Željko Rusan (58), poznat kao šef mjesnog odbora Dubovec i DVD-a Dubovec, uhvaćen je pijan za upravljačem vozila prošlog ožujka oko 23 sata, navodi se u nedavnoj presudi. Prema podacima portala Danica, Rusan je zaustavljen u Velikom Ravnom kod Križevaca vozeći Opel s 0,81 promila alkohola u krvi.

U svojoj obrani, Rusan je izjavio da se vraćao s vatrogasnog sastanka kao predsjednik DVD-a Srednji Dubovec te da je prije vožnje popio dva do tri gemišta, što smatra uobičajenim običajem na takvim skupovima.

“Vraćao sam se s vatrogasnog sastanka, kojem sam prisustvovao kao predsjednik DVD-a Srednji Dubovec. Za vrijeme skupštine popio sam dva, tri gemišta, kao što je i običaj. Nisam se osjećao nesigurnim za vožnju, a uz to i blizu živim, pa sam odlučio voziti”, rekao je.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

‘Nisam nikad prekršajno kažnjavan’

“Nisam nikad prekršajno kažnjavan. Aktivan sam u društvenoj zajednici gdje obnašam dužnosti predsjednika mjesnog odbora i predsjednika DVD-a. Zbog toga imam puno aktivnosti, oko potreba naselja i mještana, i vozačka dozvola mi je jako potrebna”, branio se Rusan.

Unatoč zahtjevu policije za izricanjem tromjesečne zabrane upravljanja, sudac je odbio tu mogućnost te je Rusanu izrekao kaznu od 120 eura, s mogućnošću plaćanja dvije trećine kazne, odnosno 80 eura. Predviđena kazna za vožnju pod količinom alkohola koju je Rusan imao u organizmu kreće se od 390 do 660 eura.

Sudac je također kao olakotne okolnosti naveo da je Rusan priznao prekršaj, to što nisu nastupile štetne posljedice te da se radi o nekažnjavanoj osobi s niskim primanjima.

K tome, sudac je naveo da mu treba vozačka dozvola jer je šef križevačkog mjesnog odbora i vatrogasnog društva, piše Danica. S obzirom na to da je presuda odmah postala pravomoćna, pravo žalbe nemaju ni policija ni HDZ-ovac.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.