Foto: Damjan Tadic / CROPIX

SUD ODLUČIO: Evo kada se Tomo Horvatinčić mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne

Autor: Dnevno

Tomislav Horvatinčić stigao je u pratnji odvjetnika Velimira Došena k sucu izvršenja zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio da se 30. ožujka javi na izvršenje zatvorske kazne u zatvoru Remetinec, točnije u dijagnostički centar.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Međutim, Tomislav Horvatinčić zatražit će odgodu izvršenja zatvorske kazne u roku od tri dana, odnosno najkasnije do četvrtka kako je rekao njegov odvjetnik Došen. Predat će molbu za odgodu izvršenja zatvorske kazne zbog teško narušenog zdravlja Tomislava Horvatinčića.

Rana mu je procurila, on se svakih nekoliko dana mora javiti liječniku, a prema nekim procjenama tijekom narednih šest mjeseci trebao bi se znati kakvo će biti njegovo zdravstveno stanje.

Sasvim je izvjesno da on sada nije u mogućnosti otići na izvršenje zatvorske kazne, ali smo svu dokumentaciju preveli i priložit ćemo je molbi za odgodu izvršenja zatvorske kazne, a zatvorska bolnica procijenit će može li Tomislav Horvatinčić izdržavati zatvorsku kaznu, odnosno imati odgovarajuću zdravstvenu skrb u zatvorskoj bolnici.

“Ukoliko se njemu njegova molba odbije on će se javiti na izdržavanje zatvorske kazne”,rekao je odvjetnik Došen za Jutarnji list. 

Nakon što je izišao od suca izvršenja Zagrebačkog županijskog suda Petra Šakića u Petrinjskoj ulici, izjavu novinarima dao je i Tomislav Horvatinčić.

“Ja sam tri puta operiran, jednom u Zagrebu, a dva puta u Heidelbergu zbog karcinoma želuca, a prebolio sam i rak kostiju 1990. godine. Želim reći kako ja još jednom izražavam sućut zbog tragičnog događaja obitelji nastradalih. Sada ću vam reći da je uplaćeno 400 tisuća eura ukupno sinu i kćeri stradalih. Nakon što sam uplatio prvih 100 tisuća, sin stradalih je dao i pismenu izjavu kako se neće žaliti ako presuda bude i oslobađajuća”, kazao je Horvatinčić.




Na pitanje je li iznos od 400 tisuća eura platio ono osobno ili osiguravajuće društvo, rekao je kako je 200 tisuća eura obitelji stradalih platilo osiguravajuće društvo, a 200 tisuća je on osobno zbog toga što je nažalost sudjelovao u tom tragičnom događaju, ali da to nije bilo zbog toga što bi on time na sebe preuzeo neku krivnju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.