Foto: Jure Miskovic / CROPIX/Ilustracija

SUD LIDLU ZABRANIO PRODAJU POZNATOG PROIZVODA: To nije dovoljno, moraju uništiti i zalihe

Autor: Dnevno.hr

Čokoladni zečići proizvođača Lindt & Sprüngli, umotani u zlatnu foliju, zaslužuju zaštitu od kopije, presudio je tako najviši švicarski sud naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.

Ankete koje je sudu predočio Lindt pokazale su da je njihov čokoladni uskrsni zec dobro poznat javnosti, objavio je švicarski sud, dodavši da ga potrošači vjerojatno miješaju s Lidlovim unatoč određenim razlikama.

Tako je savezni sud poništio prošlogodišnju presudu trgovačkog suda u korist dva švicarska ogranka njemačkog Lidla i naredio im da unište zalihe čokoladnih zečića, piše Fenix magazin.

“Uništavanje zaliha razmjerna je odluka, pogotovo zato što ne znači nužno da uništena mora biti i čokolada”, stoji u sažetku presude.

Švicarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke kako bi zaštitio jedan od svojih najprodavanijih proizvoda. Njemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečići zaštićen robnim žigom.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.