SUD DONIO KONAČNU ODLUKU O NASILNOM SUPRUGU: Ženu je tjerao na prostituciju, maltretirao te ponižavao čak i uriniranjem

Autor: Hina

Muškarcu koji je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na tri godine i sedam mjeseci zbog oduzimanja slobode, premlaćivanja, ponižavanja i podvođenja izvanbračne supruge, Vrhovni je sud sada povisio kaznu.

Najviši sud je precizirao da je D. V. osuđen jer je najprije psihički i fizički nasrnuo na žrtvu kako bi kod nje slomio bilo kakav eventualni otpor. Nakon toga je prema žrtvi postupao ponižavajuće, što je uključivalo i uriniranje, dodao je sud.

”Optuženik je u više navrata objavljivao oglase o pružanju seksualnih usluga i tjerao žrtvu da ima spolne odnose s drugim muškarcima za novac. S neutvrđenim brojem osobama dogovoreno je pružanje seksualnih usluga, a optuženik je prisvajao novce koje je njegova izvanbračna supruga dobila od klijenata”, dodao je sud.

Vrhovni sud smatra da je prvostupanjski sud odmjerio preblagu kaznu i “propustio ocijeniti kao otegotnu okolnost činjenicu intenziteta uporabe sile kod teškog kaznenog djela protiv spolne slobode kao i bahatost i bezobzirnost prema žrtvi”. Te okolnosti zaslužuju strože kažnjavanje, naglasio je Vrhovni sud dodajući da je optuženik, kao narcistički strukturirana ličnost, kod žrtve želio stvoriti osjećaj svoje nadmoći, a njene bespomoćnosti i ovisnosti.

Uz to, najviši sud je ocijenio da je optuženik na eklatantan način manifestirao i realizirao svoju agresivnu moć prema žrtvi i demonstrirao fizičku, psihološku te emocionalnu nadmoć i time je kao osobu još dodatno i na drastičan način ponizio i omalovažio.

Vrhovni sud smatra da je postrožena kazna primjerena ličnosti optuženika i počinjenim djelima te da će na djelotvoran način utjecati na optuženika da ne čini kaznena djela te da više poštuje i uvažava želje drugih.
Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.