Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Student servis radi skraćeno u petak jer je blagdan u nedjelju: Evo što o tome kaže upravitelj!

Autor: V.K

Studentski servis Sveučilišta u Zagrebu danas 30. listopada radi skraćeno od 7 sati do 13 sati. Razlog je blagdan Svih svetih koji pada na nedjelju 1. studenog.

Ovaj blagdan nije iznimka. Tako je Studentski servis na primjer radio skraćeno i 30. travnja u četvrtak jer se u petak 1. svibnja održavao Međunarodni praznik rada.  Studentski servis će u ovoj godini 12 puta raditi skraćeno. Nije neobično da na primjer tvrtke skrate radno vrijeme kako bi se na dan blagdana ili praznika radnici stigli pripremiti za nadolazeće rituale.

Zanimalo nas je zašto Studentski servis radi skraćeno dan ili dva prije samog praznika ili blagdana u ovom slučaju i koji se ciljevi ostvaruju takvom mjerom.

Nažalost, iz uprave Student servisa priopćili su tek toliko da je studentima omogućeno da izdaju i preuzimaju ugovore o obavljanju studentskih poslova putem njihovih mrežnih servisa izvan njihovog radnog vremena. O tome s kojim ciljem se ovakve mjere donose, iz Student servisa nisu bili voljni odgovoriti, iako je teško shvatiti zašto.

NEJASAN ODGOVOR

Kao da je problem ako se radnicima ide na ruku.

“Sukladno odredbama članka 29. stavak. 1. točka 13. Statuta Studentskog centra u Zagrebu, broj: SV-02-01-199/2014 i Odluke Vlade Republike Hrvatske o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, NN 11/13, Sanacijski upravitelj odlučuje o početku i svršetku radnog vremena, o njegovoj preraspodjeli te o prekovremenom radu. Nadalje, Studentski centar u Zagrebu, kao Posrednik temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova (NN 96/18, 16/20), sukladno svojim zakonskim obvezama, osigurao je mrežne servise koji su studentima omogućili izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora o obavljanju studentskih poslova izvan redovitog radnog vremena Posrednika”, priopćio je šturo sanacijski upravitelj Studentskog centra.




 

Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.