fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

STRIČEVI IZ PAKLA! ‘MALTRETIRAJU ME OTKAD SAM SE RODIO’: Zbog njih se nauživao straha, ‘ušao je u moju sobu, a onda je sve pošlo po krivu’

Autor: Dnevno.hr

Dogovori oko čišćenja okućnice često znaju završiti sa svađom, ali događaj koji se dogodio u jednoj obitelji, zaprepastio je mnoge.

Naime, prestrašeni nećak sudu je rekao kako su  mu stričevi stavili škarice za branje grožđa ispod trbuha i prijetili mu da će ga rasparati i ubiti. Sudu je rekao kako ga stričevi maltretiraju gotovo od kad se rodio, pa je tako jedan od njih, inače zaposlen kao pomorac kobnog dana u rujnu 2018. godine ušao u njegovu sobu nakon čega je sve pošlo krivo, piše Jutarnji list.

Nećak je na sudu rekao kako da je stric tražio da mu pomogne sređivati okućnicu što je i napravio, da bi se vratio u sobu kad mu je pomorac rekao da se odmori. Prema nećakovim riječima, stric se ubrzo predomislio i rekao da mu ponovno treba nešto pomoći, pa se nećak obukao i ustao iz kreveta. Rekao je da mu je tada stric odjednom i bez ikakvog razloga prislonio velike sklopljene škare za branje grožđa na trbuh i rekao da će ga rasparati.


Stričevi se ne smatraju krivim

Nećak je na to rekao kako će zvati policiju. Izgurao je strica sobe, nakon čega mu je ovaj počeo vikati da ga samo čeka da izađe. Vrijeđao ga je govoreći mu svakakve stvari i počeo razbijati po sobi. U tom trenutku je stigao i drugi stric koji mu je također prijetio da će ga rasparati i ubiti, iako nije imao ništa u rukama. On ga je također počeo vrijeđati, nakon čega ga je stric s kojim se prvim posvađao izvukao iz sobe.

Stričevi su na sudu rekli kako se ne smatraju krivim. Njihove priče se znatno razlikuju od nećakovih. Naime, stric pomorac je rekao je da se ujutro probudio pošto je trebalo spremiti okućnicu, vrt i prostor oko kuće. Oko podneva pitao je brata tko je u sobi na što mu je on odgovorio da unutra spava njihov nećak.

‘Došao je sav nikakav, kao da su ga prebili’

Kada je došao u sobu, po njegovim riječima, posvuda su bile cigarete i pepeljara. Rekao je kako je nekoliko puta budio nećaka, na što mu je on uspavano odgovorio da se neće ustati i da ga ostavi na miru. Tada su stričevi nastavili čistiti, a kasnije se naknadno pojavio njihov nećak.

“Došao je sav nikakav, kao da su ga prebili. Vidjelo se da nije svoj”, objasnivši kako su mu rekli da malo življe radi, budući da je lijen.

Nećak se onda vratio u sobu, uzeo nešto i nestao. Rekao je da ga tijekom čišćenja nije vrijeđao, ali je nećak bio neposlušan i nezainteresiran. Tvrdi kako mu nisu prijetili ubojstvom niti prislonili škarice na trbuh, a ipak se policija brzo pojavila i odvela ih u stanicu#”

“Samo sam htio da malo sredimo okućnicu. Nećaka sam gledao kao svoje dijete i svaki put kad bi došao s broda dao bi mu po 100 kuna”, objasnio je stric pomorac i naglasio da su škarice tada bile negdje sa strane.
Sud obranu procijenio nelogičnom

Drugi stric je objasnio kako je tijekom incidenta bio na terasi. Pokušali su bezuspješno dozvati nećaka. Kad je i došao, bio je s njima 20 minuta, da bi odmah nakon toga nestao.

Općinski sud u Dubrovniku je obrane okrivljenih procijenio kao neuvjerljive i nelogične, pa je 6. listopada ove godine donesena presuda kojom su stričevi osuđeni za počinjenje kaznenog djela prijetnje. Navedeno je kako sud smatra da nećak nema motiv zbog kojeg bi stričeve lažno optužio, dok su okrivljeni bili ljuti jer im je nećak bio neposlušan i nezainteresiran, pa je logično da bi u takvoj situaciji upućivali prijetnje.

Svaki od stričeva je dobio uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.