Foto:; Francis Joseph Dean / Deanpictures. PUBLICATION NOTIN DEN/Guliver

STRAVIČNO UBOJSTVO NA POLITIČKOM DOGAĐAJU U ŠVEDSKOJ: Do smrti izbo ženu, vjeruje se da je povezan s neonacistima

Autor: Dnevno.hr

Jedna žena izbodena je do smrti na švedskom otoku Gotlandu na političkom događaju uoči parlamentarnih izbora u rujnu, objavila je policija u srijedu. Policija je objavila da je uhitila muškarca u tridesetim godinama, osumnjičen za ubojstvo koje se dogodilo u blizini govora Centrističke stranke Annie Loof.

Dnevne novine Expressen izvijestile su da se vjeruje da je osumnjičenik povezan s neonacističkom skupinom NMR, ali policija to nije htjela potvrditi.

Žrtvi je pružena hitna pomoć na mjestu događaja prije nego što je odvezena u obližnju bolnicu.

“Nažalost, mogu izvijestiti da je žena podlegla ranama”, rekao je Fredrik Persson, šef policije Gotlanda, na konferenciji za novinare.

Persson je rekao da je 33-godišnji muškarac uhićen u neposrednoj blizini i nedugo nakon napada, a trenutno je osumnjičen za ubojstvo. Trenutno je u tijeku intenzivna istraga. Dio nje je utvrđivanje motiva i pozadine uhićenih”, rekao je načelnik policije.

Policija nije željela komentirati motiv, iako je Persson priznao da se politički motiv ne može isključiti u tako ranoj fazi istrage




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.