Tony Hnojčik

STRAVIČNO! Nacrt novog Ovršnog zakona izradio je Hanžekovićev ured?

Autor: dnevno.hr

Na konferenciji za medije predstavnici Udruge Blokiranih uputili su novinare da je radnoj skupini za idradu novog Ovršnog zakona stigao mail s prijedlozima izmjena nacrta novog zakona ni više ni manje nego iz ureda odvjetničkog društva Hanžeković i partneri!

“Sumnjamo da je slučajnom elektronskom prepiskom na cijelu radnu skupinu za izradu Ovršnog zakona proslijeđen prijedlog izmjena nacrta novog Ovršnog zakona od odvjetnika iz Hanžekovićeva ureda. Kako je to moguće ako je radna skupina jedina ovlaštena za izradu novog zakona? Ustavna demokracija je ugrožena jer je propisano na koji se način donose zakoni”, istaknula je na konferenciji za novinare čelnica Blokiranih Miriam Kervatin te proslijedila novinarima prijedlog izmjena zakona koji je radnoj skupini stigao iz ureda Hanžeković i partneri, prenosi portal Paraf.hr.

Naglasila je kako je u Hrvatskoj izgleda uobičajeno da razni Borgovi pišu zakone iz kojih će ostvarivati osobnu korist, ali je apsurdno da imaju dominantan utjecaj na sadržaj tog zakona. A u prijedlogu iz Hanžekovićeva ureda utječe se na 80 posto sadržaja zakona.

“Nije problem da bilo koja pravna osoba sudjeluje u javnoj raspravi o bilo kojem zakonu sa svojim prijedlozima. No, otkud Hanžekovićevu uredu dokument koji još nije javan? Netko je kompromitirao rad radne skupine za izradu novog Ovršnog zakona”, optužuje tajnik Blokiranih Mario Strinavić i postavlja pitanje tko je onda napravio kostur zakona i je li i to možda bio Hanžekovićev ured.

Nacrt novog zakona koji bi trebao rasteretiti građana možete vidjeti ovdje.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.