Milan Sabic/PIXSELL / ilustracija

STRAVA U STARAČKOM DOMU: Petero korisnika doma pronađeno mrtvo, policija sumnja na uzrok smrti

Autor: Andrej Jelušić

U domu umirovljenika smještenog južno od Rima pronađeno je u petero mrtvih korisnika doma.

Kako su priopćile vlasti, ostalih pet je, zajedno s dvoje njegovatelja, u kritičnom stanju, nakon što su se vjerojatno otrovali ugljičnim monoksidom.

“Nažalost, možemo vam potvrditi informaciju o pet smrtnih slučajeva. Još je pet štićenika i dvoje njegovatelja u teškom stanju. Svih sedam je hospitalizirano”, rekao je AFP-u glasnogovornik rimskih karabinjera.

Njegovatelji koji su stigli u jutarnju smjenu u dom umirovljenika u Lanuviju, u kojemu je živjelo 10 štićenika, pronašli su 12 osoba bez svijesti, a ubrzo se ustanovilo da ih je petero umrlo, vjerojatno od posljedica trovanja. Petero preživjelih štićenika hitna služba prevezla je u obližnju bolnicu, a dvoje njegovatelja u bolnicu u Rimu.

“Kod svih su zamijećeni simptomi trovanja ugljičnim monoksidom”, stoji u priopćenju regionalne krizne udruge za borbu protiv covida iz Lazija.

Svi zaposlenici i korisnici doma u četvrtak su testirani na covid-19. Kod devetero štićenika i troje zaposlenika rezultati su bili pozitivni.

Svi su u subotu ujutro trebali biti premješteni u specijalizirane ustanove, rekli su iz udruge.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.