STRAŠNO! U kontejneru s gnojivom koji je putovao od Srbije do Paragvaja pronađeno sedam mrtvih tijela

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Prvi dokumenti pronađeni u kontejneru u kojem je otkriveno, za sada, sedam tijela, a koji je iz Srbije s gnojivom poslan u Paragvaj, omogućit će identifikaciju žrtava.

Prema pronađenim dokumentima, riječ je o tri mladića marokanskog podrijetla i jednom Egipćaninu, piše portal Blic

Sudski doktor Pablo Lemur izjavio je da najmanje jedno tijelo pokazuje tragove gušenja kao mogući uzrok smrti.

Podaci su poslani Interpolu i Crvenom križu kako bi pokušali pomoći u prikupljanju podataka i utvrđivanju okolnosti i činjenica.

Vlasti Paragvaja priopćile su jučer da je u kontejneru s gnojivom koji je poslan iz Srbije, pronađeno najmanje sedam tijela u fazi raspadanja u naselju Santa Maria la Asunción .

Prema službenom priopćenju, kontejner je u vlasništvu osoba koja se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog neugodnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Prema navodima tužitelja Marcela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. srpnja i stigao je ranije ovoga tjedna, preko Argentine, u riječnu luku u predgrađu Asuncióna, glavnog grada Paragvaja, objavio je Reuters.

Tijela su otkrivena jučer, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner, kako prenose paragvajski mediji, zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz tereta, dodao je Saldivar.

On je dodao da su sve žrtve odrasli ljudi i da je izgleda riječ o “slijepim putnicima”

Dodao je da su kod dvije osobe pronašli osobne dokumente, koja pokazuju da je riječ o Marokancima i dodao da je pronađen račun taksi tvrtke iz Srbije, što znači da su ušli u kontejner u Srbiji.

“Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali otputovati do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali udaljenost i nisu preživjeli putovanje”, rekao je Saldivar za Reuters.

On je dodao da su kod sebe imali kolačiće, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata.

Policija je, također pronašla torbe s odjećom i otvor za ventilaciju u dijelu kontejnera u kojem su se nalazila tijela.

“Sva tijela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti”, rekao je Saldivar.

On je dodao da će se provjeriti rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobiteli koji su pronađeni zajedno sa tijelima.

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.