fbpx
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

STRAŠNE UVREDE STIGLE RASPUDIĆU IZ BiH! Ovaka rječnik rijetko se viđa! Profesor ga nazvao Pavelićevim stjegonošom i govnom!

Autor: N.K

Nastavnik Bosanskog jezika i književnosti u Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, Mirzet Hamzić žestoko je iskritizirao političkog analitičara, profesora i saborskog zastupnika Ninu Raspudića na portalu Stav u tekstu pod naslovom “Nino Raspudić, svoj na svome ili, jednostavnije, govno na govnu”.

Hamzić doista nije birao riječi, pa je Raspudića žestoko izvrijeđao između ostalog nazvavši ga Pavelićevim stjegonošom koji “visokoparne riječi natapa govnjivim ustaškim smradom. Povrh svega, nazvao ga je govnom.

Hamzić na početku svog komentara piše kako je jednom prilikom gledao HRT-u prilikom čega mu je pažnju privukao mladić pristojna lika, nepristojno obučen, koji se se trudi zvučati kao purger, međutim, Hamzić tvrdi kako mu pečat hercegovačkog krša u Raspudićevom govoru nije mogao promaknuti.


Sve to nagnalo ga je da posluša što Raspudić govori.

“I kako to obično biva, zainteresiram se, kako tako mlad čovjek tako visokoparne riječi natapa govnjivim ustaškim smradom“, piše Hamzić koji je potom shvatio da je mladić koji mu je privukao pažnju rođen u Mostaru.

“Nadao sam se da će ga zaustaviti u njegovom trabunjanju o ugrozbi “Rvata” u BiH (gdje im jedan glas vrijedi kao najmanje četiri bošnjačka i kontroliraju sve bitne tokove novca) i potrebitosti preuzimanja kontrole nad svim teritorijima koje nisu prepustili braći Srbima. Možda sam suviše pojednostavljeno sublimirao njegova izlaganja upakirana u visokoparne rečenice kazane zagrebačkim slengom s neodoljivim hercegovačkim pečatom, ali sam posve siguran da bi najpažljivije analize rezultirale istim”, piše Hamzić i nadodaje kako je “hrvatsko glasačko tijelo Pavelićevog stjegonošu nagradilo ulaskom, ni manje ni više, nego u Sabor Republike Hrvatske.”

Hamzić potom govori o tome kako bi Raspudić i da nije rođen u Mostaru treba znati da su njegovi sunarodnjaci ubijali i sakatili Bošnjake.

“I da nije rođen u Mostaru, znao bi da je zemlja u kojoj se nastanio izvršila Agresiju na Bosnu i Hercegovinu (zvanična presuda Haškog tribunala), da je cilj bio podijeliti Bosnu i Hercegovinu (a kako mu duhovni otac Franjo Tuđman reče, Bošnjake baciti u Neretvu), da je u neposrednoj blizini grada u kojem je rođen bilo desetine logora u kojima su njegovi sunarodnici nemilosrdno ubijali i sakatili Bošnjake, da su topovi koje sada i sam, na drugi način, koristi porušili najsavršeniju građevinu Balkana – Stari most u Mostaru, da je država u državi (Herceg-Bosna) koju zdušno veliča i širi zvanično okarakterizirana kao udruženi zločinački poduhvat, a njeni nosioci gule robiju diljem svijeta”, piše Hamzić nadodajući kako Raspudićev diskurs ne bi možda zavrijedio takvu pažnju da nije nagrađen mjestom u Saboru.

“Tlapnje mladog Raspudića time su dobile zvaničnu dimenziju. Takvima bolesne ambicije nikad nije nedostajalo i sam dragi Bog zna što se iz takve spodobe može izroditi. Raspudić u Saboru nije više bezazlena činjenica nastala kao plod neslane šale. On predstavlja Hrvate. Iste one koji od Karađorđeva nisu odustali da sa Srbijom podjele Bosnu i Hercegovinu, a Bošnjake, žive ili mrtve, pobacaju u Neretvu (liniju srpsko-hrvatskog razgraničenja)”, zaključuje Hamzić napisavši na kraju:
“P.S. Bo sam prisutan kad su jednog Mostarca koji je dijelio osnovnu školu s Ninom pitali: Kako se osjeća Raspudić kad stane na govno? – Kao svoj na svome – odgovorio je”, prepričava Hamzić.

 

 
 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.