Foto: Guliver Image / ZUMAp/Ilustracija

STRAŠAN NAPAD NA SRPSKOG PILOTA: Sijevnula je bajuneta! Mahniti napadač krenuo na njega puškom

Autor: Dnevno.hr

Srpski pilot B.Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji kada je pripadnik nigerijske vojske iz zasad nepoznatih razloga napao helikopter Ujedinjenih naroda kojim je on pilotirao.

Pilota je napadač ranio hicem iz vatrenog oružja, no srećom mu se u ključnom trenutku zaglavila puška.

Prema saznanjima Blica, jezivi napad, u kojem je poginulo troje ljudi – jedna humanitarka iz Etiopije, jedan vojnik i sam napadač – dogodio se prilikom rutinskog letenja u Damboi, u Nigeriji.

Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na pisti. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije . U toj pucnjavi je ranjen i B. Đ., dvaput je ranjen bajunetom u trbuh.

Napadač bi ga u ubio na licu mjesta da ga u tome nisu spriječili ostali nigerijski vojnici koji su ga likvidirali. Ranjeni pilot je operiran i pri svijesti. No, liječnici nisu mogli izvaditi metak kojim je ranjen jer zbog ozljeda bajunetom nisu mogli identificirati ulaznu ranu.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.