Photo: Igor Kralj/PIXSELL

STRANI MEDIJI STRAHUJU: ‘Hrvatska skreće udesno!’

Autor: Dnevno

“Hrvatska je u nedjelju održala izbore u trenutku rasta broja zaraženih koronavirusom i naglog pogoršanja gospodarstva uslijed pandemije, a najizgledniji ishod izbora je da će se oko formiranja nove vlade morati voditi politički pregovori”, piše ova agencija.

Dodaje da će nova vlada imati težak zadatak držati koronavirus pod kontrolom te istovremeno raditi na oporavku svog gospodarstva koje će, prema najavama stručnjaka, zabilježiti pad od 10 posto, a prihodi od turizma bi mogli pasti za 70 posto.

Strani mediji prenose da su glasači na biralištima nosili maske, vlastite olovke i morali su poštivati ostale epidemiološke mjere.

Ističu da premijeru Andreju Plenkoviću za vratom pušu čelnik SDP-a Davor Bernardić i popularni pjevač Miroslav Škoro iz nacionalističkog i euroskeptičnog Domovinskog pokreta.

Njemačka agencija dpa piše da je Plenković sazvao izbore nekoliko mjeseci ranije kako bi “kapitalizirao na, kako se čini, dobro obavljenom poslu u zauzdavanju epidemije covida-19 te prije nego se posljedice pada gospodarstva obruše svom silinom”.

“No, bolest se u međuvremenu vratila i HDZ je u anketama sada izgubio tu malu prednost”, navodi agencija.

Dodaje da će Domovinski pokret najvjerojatnije zauzeti treće mjesto i ta “krajnje desna stranka, koju mnogi vide kao prirodnog partnera HDZ-a”, bi se mogla pokazati odlučujućim čimbenikom u formiranju nove vlade.




‘SDP SE PRETVORIO U ŽABOKREČINU, VELIKI TRIJUMF ANDREJA PLENKOVIĆA!’ Dujmović za Dnevno otkrio što čeka Miroslava Škoru i ljevicu!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.