Foto: Borna Jaksic / CROPIX

Stožer za obranu hrvatskog sela najavio prosvjede: ‘Njima nije stalo do nas, ovo je prijetnja’

Autor: I.G.

Stožer za obranu hrvatskog sela najavio je prosvjede planirane za 23. studenoga, izrazivši nezadovoljstvo mjerama koje država provodi u borbi protiv afričke svinjske kuge, posebno u dijelovima istočne Slavonije, prije svega u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na sastanku Stožera održanom u Retkovcima, nedaleko od Vinkovaca, predsjednik Tomislav Pokrovac osvrnuo se na nedavni posjet članova Stožera Ministarstvu poljoprivrede, gdje su napustili sastanak s ministricom Marijom Vučković nakon samo nekoliko minuta. Pokrovac je izrazio nezadovoljstvo, tvrdeći da im ministrica nije odgovorila na postavljeno pitanje te da pokazuje nedostatak volje za rješavanjem problema.


Foto: Sasa Buric / CROPIX

‘Njima nije stalo do nas’

Sastanak su članovi Stožera napustili nakon samo nekoliko minuta jer im ministrica nije odgovorila na pitanje pristaje li ili ne na njihove zahtjeve.

“Njima jednostavno nije stalo do nas, do hrvatske poljoprivrede, stočarstva, pa, rekao bih, ni do hrvatske države. Mi nismo kod ministrice došli sa zahtjevima na koje mora odgovoriti u tri minute. Ministrica je imala naše zahtjeve još prije tri tjedna i znala je što tražimo. Oni jednostavno nemaju dobru volju”, rekao je Pokrovac.

Pokrovac je pozvao svinjogojce na solidarnost kako bi se suočili s onim što smatra “nesposobnom vladom i nesposobnim Ministarstvom”. Izrazio je zabrinutost zbog “izravne prijetnje egzistenciji” i komentirao sastanak premijera Plenkovića s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore, naglašavajući neslaganje s premijerom i ministricom.

Foto: Screenshot/Facebook/AgroKlub.com

‘Ovo je izravna prijetnja našoj egzistenciji’

“Ovo je izravna prijetnja našoj egzistenciji. Gledajte samo izjave premijera Plenkovića kako nas naziva. Ako premijeru i ministrici trebaju ljudi koji će štititi njihovu nakaradnu politiku, mi nismo ti”, kazao je komentirajući današnji sastanak premijera s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore.

Veliki prosvjed u Slavoniji, poljoprivrednici izvukli traktore na cestu: ‘Shvatite nas ozbiljno’

Također je kazao kako pred novinarima ne želi reći gdje će se i u koje vrijeme održati prosvjedi, osim da će biti 23. studenoga. “Nećemo nikoga napasti, nego braniti pravo na vlastitu opstojnost”, poručio je Pokrovac.
Slavoniji se sprema katastrofa veća od svinjske kuge: Ni ne slutite što je u pozadini

Stožer za zaštitu hrvatskog sela zahtijeva stavljanje izvan snage naredbe Ministarstva poljoprivrede i zaustavljanje eutanazije svinja, prestanak svih oblika kategorizacije objekata za držanje svinja, hitno ukidanje zabrane klanja svinja, da se omogući klanje u vlastitim objektima uz prethodni nadzor veterinara, da se uzgajivačima kojima su svinje eutanazirane osigura redovna mjesečna potpora dok ne stanu ponovno na noge, kao i da se omogući slobodna trgovina nezaraženim svinjama.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.