fbpx
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Stožer o novim mjerama za e-Propusnicama: Sad su još neke nadoumice rješene

Autor: Dnevno

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je uputu lokalnim stožerima u kojoj su naveli što se još smatra opravdanim razlogom za izdavane e-propusnice.

Iz Stožera su naveli kako su zaprimili mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

Zbog toga su izdali uputu da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom za izdavanje e-propusnice te da se propusnice mogu izdavati i vlasniku i osobama koje s njim žive u kućanstvu.


“S obzirom na epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu točke II. podtočke e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine broj: 35/20, 39/20, 44/20 i 48/20) te da je to opravdan razlog za izdavanje e-Propusnice.

E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu”, stoji u odluci Stožera.

BOŽINOVIĆ: ‘Kreće ukidanje e-propusnica za putovanja unutar županija’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.