fbpx
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

STOŽER IMA NOVOG ČLANA! Vlada razriješila dužnosti dosadašnju članicu, ali i DAMIRA TRUTA s mjesta pomoćnika ministra!

Autor: L.B.

U četvrtak je Vlada razriješila Damira Truta dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova. Potom je imenovan ravnateljem Ravnateljstva civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Nakon zatvorenog dijela Vladine sjednice priopćeno je kako je Trut na tu dužnost imenovan na četverogodišnje razdoblje temeljem postupka po raspisanom javnom natječaju, kao i Marija Pećanac koja je danas imenovana ravnateljicom Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva.

Vlada je Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka predložila imenovanje Davida Sopte predsjednikom Uprave toga društva do imenovanja predsjednika putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, jer mu mandat ističe 11. rujna.

Imenovan i novi član Stožera

Donesen je i prijedlog odluke o imenovanju Mirte Kapural za predsjednicu Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja te je upućen Hrvatskom saboru.

Ivana Jakir-Bajo razriješena je dužnosti članice Stožera civilne zaštite RH, a novim članom imenovan je Ante Matijević kao predstavnik Ministarstva financija.

Na zatvorenome dijelu 75. sjednice Vlade utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti Europske komisije u vezi s upućivanjem radnika i Obrazloženo mišljenje Europske komisije u vezi s gospodarenjem istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom.

Vlada se očitovala i Trgovačkom sudu u Zagrebu vezano za darovanje nekretnine u Zagrebu, navodi se u priopćenju.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.