ŠTO TO RADE HRVATIMA U BiH? Vandaliziranje kapelice, skidanje zastave, sad i rušenje spomenika braniteljima! Veleposlanstvo reagiralo

Autor: Daniel Radman

Nakon jučerašnjeg uništavanja spomenika palim braniteljima u Vitezu Hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini oglasilo se priopćenjem.

Napomenuli su da ovo nije izolirani incident, već se radi o “učestalim napadima na obilježja hrvatskog naroda u toj zemlji”.

Kažu, vlasti to ne bi smjele ignorirati jer incidenti potiču strah i nesigurnost. Podsjećamo, prije vandaliziranja spomenika, oskvrnuti su i kapelica te kip Majke Božje nedaleko od Bihaća.

Rasvijetlite pozadinu

“Ova vandalska djela kao i nedavne prijetnje hrvatskim političkim predstavnicima u Bugojnu, te nasilno skidanje zastave hrvatskog naroda u Bugojnu i Varešu, čine niz ozbiljnih incidenata usmjerenih protiv hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini“, naglašavaju iz veleposlanstva.

“Veleposlanstvo Republike Hrvatske stoga poziva najviše i mjerodavne institucije u Bosni i Hercegovini da osude ovakve incidente, rasvijetle njihovu pozadinu i sankcioniraju odgovorne”, dodaju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.