Ilustracija, foto:pexels

ŠTO SU BILE ‘SMEŽURANIJE’ TO SU MU BILE PRIVLAČNIJE: Manijak okrutno silovao 12 starica u Zagrebu, najmlađa imala 70 godina

Autor: Dnevno.hr

Bio je iznimno temeljit dok je planirao zasjede, a zahvaljujući dobro obavljenom očevidu, otkrio je Branko Lazarević, bivši policajac i šef ekipe za očevide PU zagrebačke, novinar i publicist za Vijesti.hr, Mladen Ugrešić ulovio je serijskog silovatelja koji je u Zagrebu 1983. silovao dvanaest starica, od kojih je najmlađa imala 7o godina.

“Oprostite, ja sam iz Gradskog poglavarstva, došao sam pogledati imate li kakvih kvarova u stanu, da to popravimo o našem trošku”, rekao je jednoj od svojih žrtava nakon čega je ušao u stan, hodao iz sobe u sobu, bilježio, skicirao, a onda srušio staricu na krevet, vezao špagom i okrutno silovao.

Brzo je pobjegao iz stana, a vezanu staricu pronašli su unuci. Ubrzo nakon toga, počinio je novo zvjerstvo.

Prvo silovanje je bilo u blizini Autobusnog kolodvora, a sva ostala od kolodvora prema zapadu. Tako se moglo pretpostaviti gdje će se silovatelj kasnije pojaviti.

Silovatelj je tjedno počinio dva do tri silovanja. Najmlađa žrtva imala je 70, a najstarija 86 godina. Policija je obavijesnim razgovorima došla do saznanja da ima bosanski naglasak, starosti između 35 i 37 godina, srednjeg stasa, elegantno odjeven i uredan. Osim što je starice silova, krao im je zlato i novac koji bi pronašao.

Mjesec dana trajala je intenzivna potraga, a onda jednog dana u Klaićevoj ulici iz jedne kućne veže izašao je gospodin sa crnim kožnim etuijem i banuo točno pred policajca. Ovaj je imao fotorobot u džepu, ali ga nije imao potrebu vaditi. Dobro je zapamtio lik čovjeka za kojim traga već mjesec dana. Odmah ga je zaustavio I legitimirao. Priveo ga je u Đorđićevu, a tamo je već bilo više muškaraca koji su privedeni zbog izgleda sličnog opisu silovatelja, međutim u to vrijeme policija dobiva dojavu o dvanaestom slučaju, koji će policiji omogućiti otkrivanje pravog zločinca, koji je između ostalog bio među uhićenima.

Voditelj ove akcije Mladen Ugrešić je primijetio da je jedan od uhićenih muškaraca, Mustafa, uhićen ispred haustora u kojem je silovana dvanaesta starica, a ona im je dala ono što će ih kasnije povezati sa zločincem. Naime, silovatelj je rekao starici kako je ožednio, na što ga je ona uputila na mineralnu u frižideru. Na boci su pronađeni Mustafini otisci, a kako je bio uhićen odmah su uspoređeni.




Sve su silovane starice pozvane na prepoznavanje te su ga sve prepoznale, a Mustafa je sve priznao uz bizarno objašnjenje. Naime on je pokušao objasniti kako je imao seksualnu sklonost prema starijim osobama. Silovatelj je kazao i kako su mu privlačnije one starice koje imaju smežuraniju kožu.  Mustafa je bio osuđen na petnaest godina zatvora.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.