FOTO: Guliver Image/ ZUMA

ŠTO SE DOGAĐA? Širi se informacija da je ruski arhitekt rata u bolnici, Zaharova bijesni kao lisica: ‘To je vrhunac lažnih vijesti’

Autor: Dnevno.hr

Stigla je informacija da je Sergej Lavrov prebačen u bolnicu nakon što je stigao na summit na Baliju, prema indonezijskim dužnosnicima.

Dva su izvora rekla Associated Pressu da se gospodin Lavrov liječi od srčanog problema.

Odmah nakon što je vijest izašla u javnost, rusko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je da su izvješća “lažna vijest”.

Istina je voda duboka

Prema Reutersu, glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova odbacila je tvrdnju da je Sergej Lavrov hospitaliziran na Baliju. “Ovo je, naravno, vrhunac lažiranja”, prenosi Reuters njezine riječi.

U to vrijeme, ukrajinski vođa Volodimir Zelenski navodno je posjetio Herson.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je tako navodno novooslobođeni grad Herson, samo nekoliko dana nakon povlačenja ruskih trupa iz južnog ukrajinskog grada nakon višemjesečne okupacije, rekao je Reutersov svjedok.

“Idemo naprijed”, rekao je vojnicima. “Spremni smo za mir, mir za cijelu našu zemlju.”




Zahvalio je NATO-u i drugim saveznicima na potpori u ratu protiv Rusije.

Borrell: Ukrajina će odlučiti što će učiniti u vezi s bilo kakvim pregovorima s Rusijom
Glavni diplomat EU rekao je da će Ukrajina odlučiti kada će započeti pregovore s Rusijom, usred sve većih špekulacija da će zapadne prijestolnice izvršiti pritisak na Kijev da pregovara. Josep Borrell, visoki predstavnik EU za vanjske poslove, rekao je: “Ukrajina će odlučiti što će učiniti. Naša je dužnost podržati ih.”

Podsjećamo, rat u Ukrajini ne jenjava i nakon ruskog povlačenja iz važne regije Herson sve su oči uprte ka Kremlju jer nitko sa sigurnošću ne zna koji je zapravo pravi razlog povlačenja – je li to nova taktika i namjerni manevar ili poraz i napuštanje položaja zbog ukrajinske ofenzive.




Stižu i nove informacije i istraživanja svjetskih institucija i obavještajnih službi koje prate ovaj rat pa je tako američki think-tank Institut za proučavanje donio novi novu analizu.

Sada govore o vjerojatnom razvoju događaja na bojišnici nakon ukrajinskog preuzimanja kontrole nad zapadnim dijelom regije Herson.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.