Foto: Ivana Nobilo / CROPIX, Ilustracija

ŠTO HRVATI MISLE O UKIDANJU PRIREZA? Provedeno veliko istraživanje o Vladinoj najavi: Mišljenja su i po ovom pitanju podijeljena

Autor: I.G.

Prema najnovijem istraživanju javnog mnijenja provedenom od 15. do 18. svibnja na uzorku od 1100 ispitanika, rezultati pokazuju da postoji značajan interes za ukidanjem prireza.

Prema izvješću HRejtinga, 32,6% ispitanika uglavnom podržava ukidanje prireza, dok njih 16,8% potpuno podržava tu najavu. Grupa koja niti podržava niti ne podržava ukidanje prireza čini 16,9% ispitanika.

S druge strane, 16,5% ispitanika uglavnom ne podržava ukidanje prireza, dok 9,4% njih uopće ne podržava tu inicijativu. Zanimljivo je da 7,8% ispitanika nije znalo kako odgovoriti na pitanje o ukidanju prireza.


Na pitanje iz kojih razloga podržavaju ukidanje prireza, evo najčešćih odgovora: 49,3% to podržava jer će se povećati plaće zaposlenih u vrijeme inflacije, 22,2% očekuje i povećanje svoje plaće, a 16,8% smatra da su davanja na plaće prevelika i da ih treba smanjiti.

Na pitanje zašto ne podržavate ukidanje prireza, evo najčešćih razloga: 37,1% smatra da bi država trebala smanjiti svoje poreze, a ne one gradova i općina, 20% misli da ukidanje prireza odgovara samo onima s velikim plaćama, a 19,3% drži da će se zbog ukidanja prireza povećati komunalne naknade, javlja HRT.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.