Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX/Ilustracija

‘ŠTO AKO ĆE BITI NEPOSLUŠNIH?’ Novinarka pitala Plenkovića o novim odricanjima: ‘Što se tiče ušteda, mi smo već prije mjesec dana izašli s preporukama’

Autor: N.K

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je na misi u povodu blagdana Velike Gospe u Svetištu Majke Božje Trsatske. Tom prilikom dao je izjavu za medije.

“Krasno je biti danas ovdje na Trsatu, čestitam svima blagdan Velike Gospe. Drago mi je vidjeti ovoliko vjernika, hodočasnika. Jedno lijepo ozračje i drago mi je da sam ponovno ovdje”, rekao je Plenković.

Komentirao je nadolazeću jesen i energetsku krizu. Na pitanje ima li Vlada već neke mjere na stolu, Plenković je odgovorio:

“Nemamo sada, da budemo otvoreni. Sad smo još na godišnjem odmoru i to nakon jako intenzivnog perioda praktički do prošlog ponedjeljka, prema tome danas nije dan za iznošenje bilo kakvih mjera. Ono što mogu kazati je da se kao i svi ostali spremamo za jesen i u smislu energetskih tema, a i u smislu fiskalnog kapaciteta za različite vrste intervencija.”

Podsjetio i na mjere iz travnja.

“Sagledat ćemo cijelu situaciju čim Vlada krene raditi i nakon toga, ovisno o potrebama, intervenirati tamo gdje bude potrebno”, rekao je Plenković.

“Skladišta plina će biti spremna kao što smo i planirali. Što se tiče ušteda, mi smo već prije mjesec dana izašli s preporukama. Preporučamo svima da ih prouče i da se drže mjera štednje koje su korisne svima, mislim da je ovo vrijeme jedne općedruštvene odgovornosti”, rekao je Plenković.




“Što ako bude neposlušnih?”, pitala je novinarka.

“Svima je jasno što se događa, jedna brutalna ruska agresija na Ukrajinu, ovih dana su krenuli prvi brodovi sa žitom iz ukrajinskih luka”, dodao je Plenković poručivši kako računa na odgovornost svih građana.

Novinari su ga pitali i što je s lijekovima za covid.




“Mi imamo jedno osam lijekova koji su nabavljeni i koji se administriraju. Stvar je tu jasna. Na ta pitanja će odgovoriti ministar zdravstva”, rekao je Plenković.

Komentirao je i požarnu sezonu. Rekao je kako za sada imamo pet kanadera nakon što se jedan vratio s remonta. Otkrio je kako se nabavljaju dva dodatna kanadera i da su požarne sezone na Mediteranu teške. Kazao je i kako je bilo i podmetanja požara.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.