Foto: Guliver image

Stižu potvrde o Hrvatima: Traži se način kako da ih se spasi iz pakla rata

Autor: Dnevno.hr

U tijeku je odmazda Izraela za krvave napade Hamasa, a dvije strane bez prestanka tuku jedna po drugoj.

Oglasio se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH oko Hrvata koji se nalaze u ratnoj državi.

“Od početka krize, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Izraelu je u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima koji tamo borave. Sukladno prikupljenim informacijama, oko 180 hrvatskih državljana nalazi se trenutno u Izraelu.

Traži se rješenje

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju naših državljana u Hrvatsku. Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva – putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni.

Izraelska osveta poprima zastrašujuće razmjere: U napad se uključio igrač od kojeg svi strahuju

Osiguranje repatrijacije naših državljana je trenutno prioritet. MVEP i Veleposlanstvo RH u Izraelu zajedno s izraelskom stranom, koja planira daljnje međunarodne letove, koordinira mogućnost prijevremenog prijevoza za državljane u najskorijem mogućem roku.
Ministarstvo vanjskih poslova preporuča hrvatskim državljanima da ne napuštaju svoje sigurno utočište dok se situacija ne stabilizira, te dok se ne pronađe mogućnost repatricije.

Foto: Guiliver

Pozivamo naše državljane koji se trenutno nalaze u Izraelu da kontaktiraju Veleposlanstvo RH u Tel Avivu, ukoliko to već nisu učinili. Jednako tako, preporučamo im obvezno praćenje uputa Home Front Commanda (https://www.oref.org.il/en), kao i uputa izraelske vojske IDF-a i lokalnih medija.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tel Avivu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u stalnom su kontaktu s EU i međunarodnim partnerima te nastavljaju pratiti stanje na terenu”, priopćili su.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.