Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Hrvatskoj 69 novozaraženih koronavirusom, na bolničkom liječenju je 90 osoba!

Autor: dnevno

U protekla 24 sata zabilježeno je 69 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 897. Još je 90 osoba na bolničkom liječenju, s pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 587 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 3.220 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 69 u protekla 24 sata. 2.210 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i trinaest osoba.

Do sada je testirano 85.997 osoba, od čega 587 u protekla 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12:45 i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera.

Stanje po županijama

U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 12 obrađenih testova tri su pozitivna na koronavirus – dviju osoba s područja županije i jednog stranog državljanina, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pozitivno je na koronavirus bilo 17 od ukupno 80 obrađenih uzoraka. Najviše novopozitivnih (14) je s područja Đakova, dok su dvije osobe iz Strizivojne i jedna iz Osijeka. U svim slučajevima oboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba.




Na području županije sada je ukupno 247 osoba aktivno na koronavirus.

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba, a riječ je o mlađem muškarcu čije se kretanje utvrđuje, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirane su tri osobe, jedan je pacijent na respiratoru u Covid jedinici intenzivnog liječenja, a druga dva na Covid odjelu, navodi se u priopćenju.




U Istri je zabilježen jedan novozaraženi koronavirusom, riječ je o osobi iz samoizolacije koja je imala bliski kontakt s pozitivnom osobom, priopćio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Istarske županije dodavši da je epidemiološka situacija u Istri i dalje stabilna.

“Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz pulske Opće bolnice. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano 91 uzorak briseva na COVID-19, te je potvrđen jedan pozitivan”, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodaje kako je riječ o osobi iz samoizolacije, odnosno bliskom kontaktu već dokazane pozitivne osobe.

Iz Vukovarsko-srijemske županije javljaju kako u posljednja 24 sata imaju 4 novih pozitivnih. 2 su osobe iz Tovarnika, te po jedna iz Borova i iz Bršadina, dodaju.

Srbija opet rekordna po broju oboljelih, Grčka zatvara granice

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.