Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

STIŽU NAM TURISTI: Talijani, Slovenci, Austrijanci i Česi spašavaju turističku sezonu! Velik interes pokazali i luksuzni jahtaši!

Autor: D.Kt.

Do prvoga lipnja otvaramo granicu sa Slovenijom i tada nam stižu i prvi gosti iz Slovenije, doći će vlasnici vikendica na našoj obali i mnogi koji nisu otkazali rezervacije, rekao je ministar turizma Gari Cappelli gostujući i emisiji Zajedno za zdravlje na HTV 4. Također je napomenuo da je sa Slovencima dogovoreno da neće biti nikakve samoizolacije ni u Hrvatsku ni prilikom povratka gostiju u Sloveniju.

Cappelli je potvrdio da su u tijeku i pregovori s Austrijom i Češkom o dolasku njihovih gostiju te da bi se do 15. idućega mjeseca dogovorilo otvaranje granica i za te kao i još neke zemlje u kojima je epidemiološka situacija povoljna, odnosno komplementarna sa situacijom u Hrvatskoj.

Talijanske bismo goste prema Cappellijevoj procjeni mogli imati u kolovozu,  a s tom zemljom dogovaramo dolaske morskim putem, odnosno katamaranima.

Što se tiče nama važnog emitivnog tržišta Njemačke, Cappelli je kazao da i s njima pregovaramo no problem je što je epidemiološka situacija u Bavarskoj, iz koje nam dolazi najveći broji njemačkih turista, zasad relativno lošija nego u Hrvatskoj.

Cappelli je također potvrdio i da je zaprimljen velik broj upita za dolazak na desetke mega-jahti za što će ovih dana biti odobren poseban protokol, a gosti s luksuznim plovilima na hrvatsku obalu  bi trebali doći za mjesec do mjesec i pol dana.

Govoreći o doživljaju destinacije, zbog čega turisti i odlaze na ljetovanje, Cappelli je najavio da se razmišlja o dopuštanju organizianja manjih koncerata i kulturnih događanja te da je a male obiteljske tzv. butique hotele dogovoreno da će u njih moći ulaziti i drugi gosti, odnosno oni koji nemaju smještaj u tom hotelu te da se „vrlo ozbiljno“ razgovara i o dopuštanju okupljanja u zatvorenim prostorima.

Za Dubrovnik se, kaže ministar, dogovaraju dodatani letovi uz već postojeću liniju Croatia Airlinesa Zagreb –  Frankfurt, uz napomenu da od 11. svibnja nacionalni avioprijevoznik ponovno uvodi liniju Zagreb – Split.




Od ove sezone kreće i dugonajavljivana Cro-kartica, svojevrstan vaučer u obliku bankovne kartice s iznosom do 2500 kuna koje će poslodavci davati radnicima i biti oslobođeni plaćanja plaćanja poreza na ta iznos. S tom karicom, kaže Cappelli, domaći će gosti moći plaćati u hotelima i restoranima, privatni smještaj, putničke agencije, iznajmljivati brodove i slično.

Autor:D.Kt.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.