fbpx
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

STIŽU KAZNE: Vlada mijenja korona zakon, evo kolike su cifre predviđene za one koji ne poštuju obvezu oko covid potvrda

Autor: Dnevno.hr

Vlada je sa sjednice u četvrtak u hitnu saborsku proceduru uputila izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kako je već ranije najavljeno, u Zakon su uvrštene i covid potvrde te propisane kazne za nepoštivanje obveze predočenja istih na mjestima na kojima je to propisano.

Predloženim se izmjenama Zakona definiraju javnopravna tijela zadužena za provođenje mjera iz Zakona te odgovorne osobe u javnopravnim tijelima – čelnik tijela državne vlasti, čelnik tijela državne uprave i drugog državnog tijela, župan, gradonačelnik i načelnik, kao i zakonski zastupnik pravne osobe, sukladno posebnim propisima.

“Ovim se definiraju javno pravna tijela za provođenje mjera za Zaštitu od zaraznih bolesti. Zakonskim prijedlogom se uvodi nova sigurnosna mjera koja se odnosi na predočenje covid-potvrde i detaljnije se razrađuje primjena te mjere. U svrhu provedbe novouvedene mjere dopunjuju se ovlasti sanitarnih inspektora Državnog inspektorata, predlaže se propisivanje kazni od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obvezu predočenja covid potvrda u javnopravnim tijelima.”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Uoči sjednice Vlade ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je da se ne boji da će doći do prosvjeda zbog uvođenja ovih kazni, a ponovo je i da Vlada ne razmišlja o tome da se uvode obvezno cijepljenje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.