Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

STIŽE ŠOK ZA DŽEP! MASNO ĆEMO PLAĆATI JAJA! OPG-ovac se žali: ‘Ne možemo ovako opstati!’

Autor: N.K

Povećanje cijena u Hrvatskoj se sada već itekako osjeti. Cijene energenata divljaju, benzin košta iz dana u dan sve više, a sve to se odražava i na cijene proizvoda na policama trgovina.

U svakoj krizi, trgovci podignu cijene i one onda takve i ostanu.

Jedan OPG-ovac za Dnevnik Nove TV kaže kako bi cijene jaja trebale porasti i da su proizvođači primorani na poskupljenje.

Žele podići cijenu jaja

”Sada smatraju da mi dižemo cijene, da tražimo neke ekstra profite, a i s ovim cijenama koje sada imamo nema šanse da opstanemo. Jaje bi trebalo koštati dvije kune da opstanemo”, ističe OPG-ovac Goran Bendeković.

Ovih dana javili su se i prijevoznici koji poručuju kako će opskrba biti otežana ukoliko cijene nastave rasti.

Police bi mogle ostati prazne

Drugim riječima, police bi mogle ostati prazne. Oporbeni zastupnici upozoravaju da će se rast cijena prelomiti na leđima najsiromašnijih. ”Transport svakodnevno mora doći do odredišta, ovo će dovesti do nove krize koju će platiti građani”, napominje Mirela Ahmetović.

Možemo! traži uvođenje plutajućih trošarina ili smanjenje PDV-a na energente. Iz Vlade pak stižu poruke kako se trošarine neće spuštati, ali da bi se mogla povećati minimalna plaća.




Psihoza

Iz Sindikata kažu da je stanje teško, ali ne i dramatično. ”To je jedna psihoza. Jedan osjećaj toga da će cijene rasti, inflatorna očekivanja mogu biti ogroman generator i poticatelj rasta cijena”, kazao je Vilim Ribić.

Kako bilo, naše plaće vrijede sve manje.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.