Foto: Nikola Vilic / CROPIX

STIŽE PROMJENA VREMENA: Zaboravite na roštiljanje, dolaze kiša, vjetar, tuča i niske temperature

Autor: Dnevno.hr

Čini se da je početak proljeća uobičajen, promjenjiv i s umjerenim razlikama u temperaturama.

Nakon lijepih i sunčanih dana koje su mnogi provodili u prirodi ili na kavama, dolazi hladnije vrijeme karakteristično za hladniji dio ožujka.

DHMZ je tako izdao posebno priopćenje kojim najavljuje značajnu promjenu vremena narednih dana.

Prevrtljivi ožujak

“I sljedeći tjedan stiže nam jaka promjena vremena i naglo zahladnjenje, slično kao što je bilo krajem veljače. Razlika je ipak u tome da ožujak već sada u nekim mjestima bilježi značajnu količinu oborine.

Iz DHMZ-a podsjećaju da su prošli dani bili iznadprosječno topli, s najvišom temperaturom zraka primjerenijom kraju travnja ili početku svibnja što je potaklo prirodu na buđenje i očituje se u visokoj koncentraciji peluda drveća u većem dijelu zemlje.

Već u subotu 25. ožujka preko Hrvatske će se premjestiti frontalni poremećaj s kojim će stići nešto vlažniji i hladniji zrak pa će se temperatura u mnogim krajevima spustiti na vrijednosti primjerenije dobu godine”, piše DHMZ.

Izraženija promjena uz dotok osjetno hladnijeg zraka sa sjeverozapada dolazi na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak.




Pritom će se preko nas premještati nekoliko centara niskog tlaka zraka i pripadni frontalni poremećaji.

U nedjelju je potrebno izdvojiti jako jugo na Jadranu. Ponedjeljak će pak biti vrlo vjetrovit i na kopnu i na moru uz jak i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje duž obale i buru.

U svakom slučaju, ako ste planirali roštiljati za vikend, bolje razmislite o nekim drugim aktivnostima.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.