Foto: Pixabay

Stiže nam pravo PROLJEĆE! Tmurne dane ostavite iza sebe i dobro iskoristite vikend. Temperature će vas iznenaditi!

Autor: Maja Štefanac

Ukoliko vam je dosta hladnog vremena i buđenja na debelom minusu, donosimo vam dobre vijesti. Stiže nam toplije vrijeme, a za vikend slobodno možete planirati izlazak na otvorenom, jer će nas grijati sunce, ali ovoga puta ne ono zubato.

“Značajnije zatopljenje osjetit ćemo već u petak, zbog dotoka toplog zraka u jednoj jugozapadnoj struji. Stoga će u kopnenim krajevima dnevne temperature biti između 15 i 18 stupnjeva. Vrlo malo oborina može se očekivati u petak u unutrašnjosti”, rekao nam je meteorolog Nebojša Subanović, dodavši kako će za vikend biti mnogo sunčanih razdoblja. Na sjevernom Jadranu će u petak i subotu biti vrlo malo kiše, a temperature će se kretati između 13 i 16 stupnjeva. Izraženija mogućnost kiše može se očekivati na samom Kvarneru.

Razlog zašto će temperature u unutrašnjosti biti za koji stupanj veće nego na Jadranu je taj što je more uz obalu još poprilično hladno, a time je i zrak hladniji. Za vikend se u Dalmaciji očekuje sunčano vrijeme, s time da će najviše sunca ipak biti u nedjelju i ponedjeljak.

“U subotu i nedjelju, uz obalu Istre može biti mjestimične jutarnje magle koja se neće dugo zadržati. U Lici i Gorskom Kotaru može se očekivati malo kiše, posebice u petak”, zaključio je meteorolog.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.