Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

STIGLE SU NOVE BROJKE: U Hrvatskoj 27 novozaraženih koronavirusom, preminule su dvije osobe

Autor: Dnevno

U posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 924.

Među njima je 138 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Preminule su 2 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 362 648 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8 247 preminulo, ukupno se oporavilo 353 477 osoba od toga 110 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 3 521 osoba.

Od ponedjeljka vrijede nova epidemiološka ograničenja na Jadranu, koja će biti na snazi do 15. kolovoza.

“Na udaru” su ovim setom mjera velika događanja, a od danas će svi događaji na Jadranu trajati do ponoći.

Također, na okupljanjima bez COVID potvrde može biti do 50 ljudi, s njom do 1000. Na privatnim događajima, uključujući svadbe, bez COVID potvrde smije biti do 15 ljudi.




Za održavanje sajmova bit će potrebna suglasnost lokalnog i županijskog stožera, a sportska natjecanja uz gledatelje su dopuštena ako potvrdu imaju svi prisutni, od gledatelja do tehničkog i organizacijskog osoblja.

Uz cjepivo, ključ sigurne destinacije su, poručuju epidemiolozi, ograničenja.

“Sada imamo situaciju da je i među mlađima i među starijima dosta slučajeva pneumonije i raznih drugih viroza koje nisu, COVID ali mogu pridonijeti da COVID bude agresivniji”, rekla je Tanja Staraj Bajčić, epidemiologinja Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.