Foto: Robert Fajt / CROPIX

STIGLA PROMJENA VREMENA! Sljedeći tjedan čeka nas novi zaokret

Autor: Dnevno.hr

Kao što su meteorolozi najavili u petak, u subotu je stigla promjena vremena.

Nije neka drama i mnogim poljoprivrednicima dobro će doći malo kiše nakon početnih proljetnih radova, a evo što nas očekuje do kraja vikenda.

Prijepodne će u subotu u većem dijelu zemlje biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a lokalno je moguća i grmljavina. Popodne slijedi postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Uglavnom suho zadržat će se na jugu zemlje, gdje će biti i najsunčanije.




Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni, a popodne će u većem dijelu unutrašnjosti okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo postupno okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 12 do 17 u unutrašnjosti te između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva duž obale.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja prognozirao je toplije vrijeme u nedjelju, no potom još jedno zahladnjenje rezervirano je za prvu polovicu i sredinu sljedećeg tjedna




“Razlog prvom pogoršanju, ovom u subotu, hladna je fronta koja će nas okrznuti u prvom dijelu dana, no ubrzo stiže i novi poremećaj s Atlantika podržan dubokom dolinom u višim slojevima atmosfere. Početak sljedećeg tjedna uz oborine donijet će i osjetno zahladnjenje”, rekao je.

Bilo kako bilo, ako ste danas namjeravali zapaliti vatru za roštilj, odustanite od toga i pronađite drugi oblik druženja s najmilijima.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.