Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Stigla presuda Draganu Kovačeviću, a on se nije pojavio na sudu: Neće mu se svidjeti

Autor: Dnevno.hr

Bivšem šefu Janafa Draganu Kovačeviću stigla je nepravomoćna presuda Općinskog kaznenog suda u Zagrebu kojom je zbog davanja lažnog iskaza osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Također, Kovačević će morati platiti 441 eura sudskih troškova u što je uračunat i prijevod s talijanskog jezika.

Podsjetimo, bivši šefa Janafa je u navedenom postupku priznao da je u lipnju 2020. prijavio nestanak vozačke, ali da nije znao da mu je istu pet mjeseci ranije bila oduzela talijanska policija.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Stalno gubi dokumente

“Želim napomenuti da sam ja više puta u životu svoje dokumente gubio. I prije tog datuma, a i poslije. U odnosu na ovu konkretnu prijavu nestanka vozačke, krajem svibnja te godine bio sam na Brijunima. Htio sam unajmiti autić te sam uočio da mi vozačka nedostaje. Sjetio sam se da sam ranije izgubio novčanik pa sam pretpostavio da se to tada i dogodilo. A vezano za događaj u Italiji kad su me zaustavili policajci, tada sam napuhao 0,25 promila i puhao sam četiri, pet puta sve dok nisu navukli na 0,55 kako piše na dokumentu”, rekao je Kovačević u svoju obranu, doznao je Jutarnji.

Tvrdi i kako je kaznu u visini 200 ili 300 eura platio odmah, ali i da se baš nije dobro sporazumio s policajcem pošto ne govori talijanski.

“Nismo se ništa razumjeli. Nakon toga policajac mi je vratio dokumente i ni na kraj pameti mi nije bilo da mi je vozačka oduzeta jer nisam dobio nikakvo rješenje. A sad vidim da piše u pristigloj dokumentaciji da mi nije vraćena. Da sam htio nekog prevariti ja bih to napravio pet dana kasnije, a ne pet mjeseci od toga u Italiji. I napominjem da je sve pogrešno objavljeno u medijima, jer ja nisam bio alkoholiziran. Ja alkohol uopće ne pijem”, otkrio je.

Dragan Kovačević uzvratio udarac, točnije njih pet: ‘Ovo imam potrebu naglasiti’
Osim toga, tvrdi kako nije znao iz dokumenata iščitati da mu je vozačka bila oduzeta na tri mjeseca od 28. siječnja do 28. travnja 2020, a ispričao je i kako je policiji prijavi da je vozačku zapravo izgubio.

“Gledajte, i tu novu vozačku sam opet izgubio”, dopunio se Kovačević nakon čega ga je tužiteljica pitala gdje inače drži vozačku dozvolu i ostale dokumente, pa joj je odgovorio da sve nosi u novčaniku te da je nakon što je uvidio da mu nema vozačke, bio izgubio i osobnu za koju ne zna, zapravo, kad mu je nestala.
Otegotnih okolnosti prilikom donošenja osuđujućeg pravorijeka Kovačević nije imao dok je jedna od olakotnih bila njegova ranija neosuđivanost.

Na izricanju presude bivši šef Janafa nije se pojavio.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.