Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX, Ilustracija

STARAC (81) KOJI JE MAMIO DJEVOJČICU NA SOK: ‘Nisam znao da je to kazneno djelo’

Autor: Dnevno.hr

81-godišnji umirovljenik, koji je prošloga tjedna snimljen kako na području Španskog poziva djevojčicu na piće i kolače te od nje traži broj i njezine prijateljice, narednih mjesec dana provest će u remetinečkom pritvoru.

Odlučio je to sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu zbog postojanja opasnosti od ponavljanja djela.

81-godišnjeg umirovljenika je policija prijavila zbog pokušaja mamljenja djece za zadovoljenjem spolnih potreba, a tužiteljstvo ga je odlučilo progoniti za sasvim drugo kazneno djelo – povredu djetetovih prava.

Naime, osumnjičenik je u svoju obranu rekao da “nije znao da je kazneno djelo zvati nekoga na sok”.

Kako doznaje Jutarnji list, 81-godišnji umirovljenik navodno ima psihičkih problema te je sam ušetao prošloga četvrtka u policijsku postaju nakon što mu je njegov sin ukazao na snimku koja je preplavila društvene mreže i na kojoj je on glavni akter.

Njegov odvjetnik Tihomir Mišić kazao je  kratko da će uložiti žalbu na određeni istražni zatvor jer smatra da se u njegovu slučaju isti može zamijeniti odgovarajućim mjerama opreza.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.