Foto: Igor Kralj/PIXSELL

STANJE U ZAGREBAČKIM ŠKOLAMA Lovrić: ‘Ne očekujemo povećanje broja škola koje će raditi po C modelu’

Autor: Ivana Ivandić

Pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić komentirao je stanje u školstvu u Gradu Zagrebu rekavši kako ne očekuju povećanje broja škola koje će raditi po C modelu.

“Sada u Zagrebu tako rade četiri srednje škole i dvije osnovne. Međutim, ako govorimo o tome da u Gradu ima 180 osnovnih i srednjih škola, to je iznimno mali postotak i nadamo se da će tako i ostati”, navodi za N1.

Dodao je da kada je u pitanju broj zaražene djece od vrtića do srednjih škola, isto tako i zaposlenika, “s radošću mogu reći da ovaj rast koji pratimo u općoj populaciji grada ne prate i učenici i zaposlenici škola, što je dobro”.

Ističe kako ne očekuju poseban problem u odvijanju redovite nastave.

“Ondje gdje smo uveli nastavu na daljinu, nismo je uveli zbog velikog broja zaražene djece ili zaposlenika, nego velikog broja učenika u samoizolaciji. Djeca su najsigurnija kada idu u školu, a kada gledate s pozicije kvalitete obrazovanja, nastavu u učionici ne može zamijeniti nikakva nastava na daljinu”, poručio je.

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno je 705 novih slučajeva.




Autor:Ivana Ivandić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.