Foto: Guliver Photo/ AP Photo/Darko Vojinovic)/ilustracija

SRUŠEN DRON U MOSKOVSKOJ OBLASTI! ‘Ovo je napad na civilnu infrastrukturu’, stigao odgovor iz Kijeva: ‘Putina će biti strah pojaviti se u javnosti’

Autor: Dnevno.hr

U blizini plinske distribucijske postaje u blizini grada Kolomne, 110 km jugoistočno od Moskve, oboren je dron, izvijestila je ruska državna novinska agencija Ria Novosti pozivajući se na lokalne hitne službe.

Guverner te ruske regije Andrej Vorobjov izjavio je kako je dron najvjerojatnije bio namijenjen napadu na civilnu infrastrukturu u Rusiji.

“Nije bilo štete na infrastrukturi niti je bilo žrtava”, rekao je Vorobjev.

Na društvenoj mreži Telegram su se u povodu tog događaja pojavila izvješća da je riječ o ukrajinskom dronu.

Još ranije je rusko ministarstvo obrane objavilo kako je tijekom noći spriječilo dva pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na dvije južne ruske regije.

Sky News navodi kako je je rusko ministarstvo obrane u objavi na Telegramu objavilo da je Kijev u ranim jutarnjim satima izveo pokušaj napada na “civilnu infrastrukturu” u južnim regijama Krasnodara i Adigeje, bez uzroka štete.




“Oba drona izgubila su kontrolu i skrenula s putanje leta”, izvijestilo je ministarstvo obrane istaknuvši kako je jedna bespilotna letjelica pala u polje dok je druga pala s ciljanog područja. Kijev nije komentirao izjavu ruskog ministarstva obrane.

Ruske novinske agencije su ranije izvijestile da je izbio požar u skladištu nafte u regiji Krasnodar, koja se nalazi oko 240 km jugoistočno od poluotoka Krim.

Do požara je došlo nakon što je dron navodno viđen kako leti iznad njih.

Napade dronovima na Rusiju pozdravio je Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, na svom Twitteru.

“To je 500 kilometra udaljeno od rusko-ukrajinske granice. Uskoro bi se Putin mogao jako bojati pojaviti u javnosti jer dronovi mogu doseći velike udaljenosti”, poručio je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.