Screenshot/Twitter

‘SRPSKI SVET’ JE JEDINA BRANA VELIKOJ ALBANIJI’ Vulin je bijesan! ‘A kad ja to kažem, regija je na nogama’

Autor: Dnevno.hr

Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je srpsko jedinstvo jedina brana “Velikoj Albaniji”.

On je ovom izjavom reagirao na navodnu izjavu albanskog premijera Edija Rame da je cilj njegove političke karijere da se “Albanija ujedini s Kosovom”.

“Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere ‘ujedinjenje Albanije s Kosovom’, šute sve balkanske zemlje. Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje “Srpskog sveta”, onda se cijela regija oglasi, a i EU ima što za reći”, izjavio je Vulin.

“Zato što svi šute o ‘Velikoj Albaniji’? Srbi moraju govoriti: Sve što se dopusti Šiptarima neće se moći zabraniti Srbima”, smatra.

“Jedina brana ‘Velikoj Albaniji’ i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje “Srpskog sveta”. Nadam se da će svi koji šute o Raminom priznanju da stvara “Veliku Albaniju”, šutjeti i kada mi Srbi govorimo o “Srpskom svetu”, poručio je Vulin.

Srpski mediji raspisali se o Raminom intervjuu

Podsjetimo, Kosovo online jučer je prenijelo izjavu Edija Rame u kojoj kaže da je ‘težnja ujedinjenje Albanije s Kosovom”. Rama je to navodno rekao u emisiji ‘Slobodna zona’.

‘Velika Albanija je nonsens sam po sebi’, govorio je Rama 2018.

No, 2018. Rama je dao intervju za srpsku franšizu Euronewsa te je kazao da je rješenje pitanja između Srbije i Kosova imperativ i istinski je ključno za oslobađanje potencijala koji postoji u odnosima između Srbije i Albanije. Govorio je i o strahovima od Velike Albanije i Velike Srbije.




Poručio je da Velika Albanija nikada nije postojala u njihovom jeziku i nije nikakva izmišljotina koju je našao u udžbenicima povijesti ili nekim razmišljanjima njihovih velikih umova.

‘Velika Albanija je pojam koji je nastao izvan Albanije i poticali su ga oni koji su htjeli da naprave opasno čudovište, koje bi, naravno, predstavljali opasni Albanci. Velika Albanija je nonsens sam po sebi’, kazao je Rama za Euronews.rs, dodavši da je Velika Srbija nešto što se oduvijek spominje.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.