Foto: Screenshot/Facebook

Srpski mediji luduju: ‘Hrvati i Albanci vježbaju za napad na Srbe’

Autor: I.G.

U sklopu uspješne bilateralne suradnje između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Kosova, tim Vojne policije FSK (Policije Kosovskih snaga sigurnosti) sudjelovao je u posebnoj obuci u Zagrebu.

Obuka je obuhvatila uporabu elektrošokera i testova na drogu, a provodili su ju instruktori Hrvatske vojne policije. Kako poručuju iz kosovske policije, ova stručna osposobljavanja doprinose jačanju sposobnosti Vojne policije FSK i podižu standarde njihovih operativnih znanja.


Posted by Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës on Monday, 13 November 2023

 

Na svečanoj dodjeli potvrda prisustvovao je potpukovnik Shpend Zogaj, koji je u ime zapovjednika FSK izrazio zahvalnost hrvatskoj vojsci. Istaknuo je podršku koju Hrvatska pruža u profesionalnom razvoju vojnopolicijskih snaga Kosova i naglasio izvrsnu suradnju koju su Kosovske snage sigurnosti ostvarile s Oružanim snagama Republike Hrvatske u različitim područjima.

Braća Vidović naučila bolnu lekciju: ‘Bio je jak kada je tukao konobara, sada plače kao curica’

Srbi sve krivo shvatili

No, ova vijest odjeknula je i u srbijanskim medijima, a portal Kurir prenio je ovu vijest s naslovom HRVATI I ALBANCI VEŽBAJU ZA NAPAD NA SRBE? Kurtijeva “policija” na obuci u Zagrebu (FOTO).

Foto: Screenshot/Kurir.rs

U tekstu nisu obrazložili smatraju li da hrvatska vojska obučava kosovske kolege u korist primjenjivanja naučenih tehnika nad srpskim stanovništvom na Kosovu, tako da ovaj naslov ostaje neobjašnjen.
Foto: Screenshot/Informer

Sličan članak objavljen je i na portalu Informer, gdje stoji naslov Vežbaju napad na Srbe?! Hrvatska obučava Kurtijevu “policiju”! Niti u ovom članku nije objašnjeno zašto smatraju da se kosovske policajce obučava za napad na Srbe.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.