FOTO: Screenshot/ Facebook

Srpski ekstremist napravio incident na skupu o strašnom ratnom zločinu: ‘To nije istina, sami su pobili civile da bi okrivili Srbe’

Autor: D.R.

Srpski ekstremist, predsjednik stranke “Srpska desnica” Miša Vacić napravio je skandal na otvaranju izložbe “Kapija – I kad boli, istina je lijek” u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Vacić je došao na izložbu i u jednom trenutku prišao mikrofonu kako bi uputio ‘nekoliko riječi’ medijima.

Inače, izložba je postavljena u spomen na ‘Masakr na Kapiji’, u BiH poznatom i kao ‘ Zločin nad tuzlanskom mladošću’ koji se dogodio 25.svibnja 1995 godine. Tada su srpske snage granatirale tuzlansko šetalište ‘Kapija’, a u zločinu je stradao 71 građanin Tuzle. Prosjek godina poginulih bio je 24 godine.

Vacić je želio iznijeti svoje viđenje priče, prema kojem su “muslimani sami pobili svoje civile da bi okrivili Srbe”. Uporište u tim tvrdnjama našao je u navodnim zaključcima sudskih vještaka iz Izraela, Francuske i Češke koji smatraju da nije bila riječ o granatiranju, već da su Bošnjaci sami postavili eksploziv.

Na izložbu je stigao u pratnji svojih istomišljenika koju su ga snimili kako bi ‘peroformans’ mogao biti prenesen na društvenim mrežama. Kad je rekao što je imao, napustio je skup.




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.