Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Srpska pravoslavna crkva reagirala na tvrdnje da Porfirijev profil vodi Vlada Srbije

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) priopćila je danas da je za profil na Instagramu patrijarha Porfirija zadužena isključivo Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC).

“Povodom neistinitih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a prenijela ih jedna medijska kuća, a u vezi sa službenom profilima Patrijarha srpskog Porfirija na društvenim mrežama, obavještavamo javnost da je za upravljanje profilima Njegove Svetosti Patrijarha, kao i svih patrijaršijskih glasila, isključivo nadležna Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve i da nitko drugi s tim poslovima nema ni posredne ni neposredne veze”, navedeno je u priopćenju

Dodali su da jedino što je točno u vezi s navedenim objavama je da je Informativna služba SPC-a ovih dana kod ovlaštenog zastupnika tvrtke Meta pokrenula postupak verifikacije patrijarhovog Facebook profila u cilju dobivanja plave kvačice, imajući u vidu činjenicu da na toj platformi postoji niz lažnih profila koji uzurpiraju ime i titulu Patrijarha srpskog.

Otkriveno tko stoji iza Porfirijeva profila: Ništa ne prolazi bez da ova žena lupi šakom o stol

Oglasio se Kovačević: Nisam novinar i ne vodim Porfirijev profil

Podsjetimo, Nova.rs je pisala da je Ljuban Kovačević, zaposlenik na Pink TV-u osoba zadužena za vođenje Instagram profila SPC Porfirija, rekao da su zaposleni u Vladi Srbije delegirani i zaduženi za verifikaciju profila srpskog patrijarha. To znači da se postovi ne objavljuju bez odobrenja Vlade Srbije, konkretno savjetnice ministra Miloša Vučevića, Dijane Stanisavljević.

Ljuban Kovačević je nakon svega uputio demanti u kojem tvrdi da on nije, kako kaže, novinar TV Pink, već “međunarodni partner s društvenim mrežama”.
On navodi da njegova uloga podrazumijeva postupanje u skladu s politikom društvenih mreža koje zastupa i da nije odgovoran za vođenje Instagram profila patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

 
Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.