Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

SRBIJA SE PITA, MIROTVORAC ILI IZDAJNIK? Milošević na žestokom udaru medija i politike! Pogledajte što pišu

Autor: Dnevno

Mediji u Srbiji, praćeni ljutitim izjavama državnog vrha, napadaju potpredsjednika hrvatske Vlade Borisa Miloševića sa svih strana. Linč na Borisa Miloševića traje već danima, a ni danas nije drugačije.

Tako Milošević ponovno puni naslovnice, a jedan od istaknutijih tekstova je i onaj koji je Igor Žarković napisao za Blic. “MIROTVORAC ILI IZDAJNIK? Kako je jedan Milošević ponovno uspio PODIJELITI SRBE”. Kako god bilo, što god učini, neće valjati, piše Blic.

Kako stoji u tekstu, Milošević je Srbin koji se popeo na kninsku tvrđavu unatoč tome što srpskih povratnika gotovo i nema.

U tekstu se Borisa Miloševića uspoređuje i sa Slobodanom Miloševićem, iako autor i sam kaže da je teško usporediti tu dvojicu.

“Srbin na proslavi protjerivanja Srba, u danu kada se u Hrvatskoj naglas smije i raduje, slavi pobjeda i slušaju govori ratnih zločinaca, a u Srbiji plače i tuguje za više od 2000 ubijenih i oko 250.000 mučki protjeranih sunarodnjaka. Paralele se već vuku. Srbin, pa još i Milošević, svojim najavljenim potezom dijeli Srbe i Srbiju, pa i Hrvatsku poput svog ozloglašenog prezimenjaka, s kojim se, istina, i ne može usporediti”.

Autor tvrdi i kako će Miloševićev potez omogućiti prekrajanje povijesti i otvoriti mogućnost pravdanja Oluje kao legitimne i čiste vojne akcije.




“Tko je ovaj čovjek? Je li on mirotvorac ili izdajnik? Je li njegov potez samo preuranjen za političku prćiju Zapadnog Balkana, iako istovremeno i zakasnio za naše živote i suživot u Hrvatskoj. Ili je, ipak, samo zloupotrijebljen kao mali vijak u velikom projektu prekrajanja povijesti?”

Među ostalim, na Miloševića se u tekstu gleda sa sažaljenjem te se pojavljuju tvrdnje kako Hrvati na Miloševića gledaju s podsmijehom.

“Hoće li Milošević poboljšati odnose Srba i Hrvata i položaj Srba u Hrvatskoj? Možda, a možda i ne. Jedno je, međutim sigurno: Što god učini, neće valjati. Jer posljedice ovog poteza već na prvi pogled bodu oči. Posljedica su podijeljeni Srbi i Srbi u Hrvatskoj. Tako jedni govore o opasnostima i upozoravaju da će ovime nasjesti na provokaciju i dati legitimitet Oluji, pa će biti proglašen izdajnikom… a drugi pak vide suprotno i ukazuju da će Milošević svojim potezom dati doprinos trajnom miru i pokazati dobru volju i uvažavanje. U Hrvatskoj pak treća pjesma. Oni su tamo, za razliku od službenog Beograda, zadovoljni i pomalo slavodobitno koriste to da opravdaju akciju koja nikad nije dobila osudu kakvu zaslužuje”.




Pri kraju, autor teksta tvrdi kako je pružiti ruku zaista jedini ispravan put u budućnost, ali prema autoru, problematično je to što ovaj čin ostavlja mogućnost za prekrajanje povijesti, a kako navodi, Hrvati se Miloševićevoj odluci podsmjehuju. Zbog svega, veliko je pitanje kako će povijest upamtiti Miloševića, piše Blic. 

BORIS MILOŠEVIĆ POSLAO PORUKU S OLUJE: ‘Čuo sam poruke mira i pomirbe i smatram da je ovo prvi korak’

GENERAL ROJS OTVORIO DUŠU: ‘Da Milanović nije odriješio kesu, generali ne bi bili oslobođeni! Moja stranka ih je tjerala na golgotu!’

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.