SRAMOTNI UDAR NA HRVATSKU! ‘Kad se razbijaju ćirilićne ploče onda svi ustanu, a kada se razbijaju hrvatske nitko ništa’

Autor: Dnevno

Našoj redakciji obratilo se društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora. Naime, 31. srpnja razbijena je Spomen ploča poginulim zarobljenicima u Tepljuhu, pored Knina i Drniša, gdje je izvršena razmjena predesetak zarobljenika.
“Dana 31. srpnja 2019. godine. dogodio se još jedan u nizu incidenata kojim se blati Domovinski rat i Republika Hrvatska. Ovaj puta to je bestijalni čin razbijanja Spomen ploče u Tepljuhu između Knina i Drniša, gdje je izvršena razmjena pedesetak zarobljenika.
Ovaj put su udarili na logoraše Srpskih koncetracijskih logora, na ljude koji su svakodnevno bili izloženi mučenju, batinama, gladi, žeđi i ostalim fizičkim i psihičkim torturama.
        Ako se sjećate kako je počeo Domovinski rat, vidjet ćete isti scenarij napada na neovisnost i suverenitet RH. Tzv. balvan revolucija, razbijanje spomenika i ploča sa Hrvatskim predznakom, četnikovanje, zastrašivanje i ostale radnje koje su dovele do neslućenih žrtava i razaranja tada nam mlade Države.
Naša zabrinutost tim je veća što vrijeme ovog divljačkog čina nije slučajno odabrano. Razbijanje ove ploče je napad na vrijednosti Domovinskog rata i to uoči Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti kao i dana Hrvatskih Branitelja.
        Prilikom slučaja u Vukovaru, kada su razbijene ćirilične ploče, svi programi HTV-a bar pola informativnog sadržaja posvetili su tome događaju, dok za ovaj slučaj razbijanja 31. srpnja 2019. godine samo informacija. Nismo čuli osude zvaničnika, predstavnika Sabora, Ureda predsjednice, niti Vlade. Žalosno, ali istinito.
Još je tragičnije što Hrvatska niti nakon 24 godine nakon završetka rata, nije riješila pitanje nestalih, zatočenih i ubijenih civila i branitelja u Domovinskom osloboditeljskom ratu. Svi pokušaji da se to riješi padali su u vodu. Pružali smo Srbiji ruku pomirenja, ponižavali se, molili, ali ništa.
        Izgleda da kod nekih još postoji tzv. SAO Krajina i da nikad nije prihvatila RH kao svoju Domovinu, nevezano uz ovaj slučaj iz Tepljuha.
HDLSKL SMŽ još više izražava zabrinutost apatijom vladajućih za budućnost Republike Hrvatske, jer ako nakon ovog bezumnog čina nema hitne osude, što slijedi. Doviđenja, do novog incidenta, koji će se neminovno dogoditi, jedino ne znamogdje i kada.
        Uoči obilježavanja slavne oslobodilačke akcije Oluja, koja se treba obilježiti, u Kninu, Benkovcu i drugim mjestima, sjedištu pobunjenika i agresije protiv Republike Hrvatske i njenih građana pobjeđena skupina ili pojedinci crtaju i pišu latinične i ćirilične poruke, četiri C ili S, „Ovo je Srbija“, „Ovo je krajina“ i pjesmu koju smo morali pjevati u logorima prilikom njihovih mučenja “Oj ustaše neka neka duboka vas jama čeka“, koja asocira na mnoge jame, u koje su bacani hrvatski vojnici i civili završetkom rata 1945.
        Zbog nekorektnog pristupa i poštivanja hrvatskih branitelja, svih stradalnika, logoraša, obitelji stradalih, poginulih i nestalih branitelja i civila Hrvatskog domovinskog osloboditeljskog rata, te lošeg vođenja Hrvatske države od strane vladajućih koalicija i njihovih partnera, osnovali smo političku stranku “Moja voljena Hrvatska“, s ciljem ispravaka postojeće nepravde, prema svim stradalnicima i cijelokupnom stanovništvu domovinske i iseljene Hrvatske.
Ovo mjesto posjećivali smo svake godine od postavljanja spomen ploče.
        Mi logoraši ovim činom i činom molitve ispred ploče nikome nismo činili nikakvo zlo niti u primisli, a naročito ne našim građanima srpske nacionalnosti koji vole Hrvatsku državu i za nju su se borili zajedno s nama protiv agresora.
        U kulturnom svijetu, donose se moralni i pošteni zakoni, a kod nas sa što većim kaznama za sirotinju i male ljude, dok zločinci i kriminalci slobodno šeću i provociraju žrtve.
        Smatramo da treba djelovati preventivno i spriječiti daljnje blaćenje Hrvatske države, njezinih građana, branitelja, logoraša i svih ostalih kojima je Hrvatska u SRCU.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.