Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SRAMOTNA DRAMA NA TRGU: Invalidu ZET-ovci odbili pomoći, pa uskočili putnici! ‘Alo, čiji je ovo posao?!‘

Autor: Maja Štefanac

Na Trgu bana Josipa Jelačića jučer oko 10:45 sati dogodio se bezobrazan incident, gdje je gdje je čovjek u invalidskim kolicima pokušavao ući u tramvaj, ali nije mogao. Nakon toga je pokušao uvjeriti vozačicu tramvaja da mu spusti invalidsku rampu, ali to nije učinila.

“Alo, alo, čiji je ovo posao?! Jeste spustili rampu…?”, govorio je čovjek u invalidskim kolicima vozačici tramvaja i još jednom djelatniku ZET-a na ulazu u tramvaj. Inače, obveza je vozača ZET-a, da putniku u invalidskim kolicima spusti rampu na ulazu kako bi mogao ući. No nisu se baš “pretrgali” da čovjeku pomognu. Sve što treba je povući ručicu kojom se rampa otvara i spušta na pod. Međutim, u ovom slučaju, iz nekog razloga, pomoć vozača, ali i još jednog djelatnika ZET-a je izostala, a ostali su putnici morali uzeti stvari u svoje ruke.

“Evo, ovdje je rampa, samo ručicu potegneš”, objašnjava gospodin u kolicima putnicima koji su u prvi mah mislili da je za spuštanje rampe potreban poseban ključ ili alat koji ima samo vozač.

O cijelom se događaju oglasio i ZET.

“Izražavamo žaljenje i upućujemo ispriku zbog situacije koja nas je neugodno iznenadila. Zagrebački električni tramvaj njeguje korektnu suradnju s najosjetljivijim korisničkim skupinama, odnosno osobama s invaliditetom. Upoznati smo s događajem jer nam se telefonskim putem naš sugrađanin i izravno obratio te smo žurno pokrenuli interni postupak kojim se utvrđuju okolnosti, a shodno tome poduzimaju i odgovarajuće mjere. Prometno osoblje koristi svu opremu na vozilima, a svakodnevno se pruža asistencija i putnicima koji za ulazak koriste rampe te ćemo aktivirati raspoložive mehanizme kako se slične situacije ne bi ponovile”, odgovorili su za Jutarnji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.