Foto: Pixabay

‘SRAM VAS BILO GADOVI!’ Osuđen zbog tuđe ‘trave’, jer je policajac lažno svjedočio? Ima poruku i za pravog vlasnika paketića!

Autor: Dnevno

Nevjerojatna priča o suđenju za ‘paketić trave’ dolazi nam iz Moslavine, točnije grada Kutine.

Naime, jedan Kutinčanin je, prema njegovim riječima, doživio pravi šok nakon racije u jednom kafiću gdje je pronađen paketić ‘trave’ na podu kafića , u kojemu je ovaj Kutinčanin, kako sam tvrdi, bio samo gost, a s pronađenim paketićem nije imao nikakve veze.

No, tu nije kraj, već početak njegove agonije. Kako tvrdi Zlatko iz Kutine, osim što mu je lažno pripisano kako je pronađeni paketić njegov, navodi i kako je policajac lažno svjedočio na sudu, ali i da nije bio jedini.

U konačnici, epilog cijele priče je tAJ da je ovaj građanin optužen, te da za kazneno djelo koje mu se stavilo na teret mora platiti 5000 kuna kazne. Njegovu priču donosimo u nastavku:

Nisam mislio da ću ikada morati pisati nešto ovako i moliti nekoga za pomoć međutim priča je apsurdna i ne mogu samo tako preći preko svega. Znači pričam direktno o svojoj situaciji, nije serija, nije film, nije čak ni Monty Python iako mi se u nekim trenutcima tako činilo.

Sada molim svoje prijatelje pravnike ako imaju ideju kako se dalje boriti za istinu i svoje prijatelje iz medija da prenesu moju priču!

Pa da krenem od početka i potrudit ću se biti što je moguće kraći…




Počinje tijekom racije u studenom 2018., u neprežaljenom Hoodoo baru u Kutini. Sjedimo za šankom, dođe policija, ništa nas to ne brine, neka rade svoj posao. Odvode lika koji je bio na nekih metar i pol iza nas, trava. Pregledali nas za šankom, sve ok, sjedimoi dalje i pijemo pivo. Prilikom odlaska, policajac u civilu nađe NA PODU pored šanka paketić, za koji se kasnije ispostavilo da sadrži 4,4 grama trave. E sad postaje zanimljivo. Pošto je to kao bilo blizu nas mene i kolegu ni krive ni dužne odvode u postaju. Tamo čekamo pa nas dvojicu zajedno vode u ured na ispitivanje. Kreće američka spika, “dogovorite se čije je da budemo brže gotovi”, “znamo mi čije je bolje da priznate” itd. Pošto to sve nema veze s nama i obojica smo općenito nepušači poričemo sve i tražimo da nas puste. E da, ali ne samo tako, kaže lik “ne može to biti ničije” i piše da je moje! Odbijaju moje molbe da istraže čije je to, OBIJAJU voditi me na poligraf i dati mi test na droge. Dalje je pisanje par papira i puštaju nas.

Sljedeća scena – prvi poziv za sud. Dođem ispričam svoju priču, imam svjedoke, ne brinem ništa, što je ujedno i moja najveća greška u ovoj priči. Vođen činjenicom da nisam ništa skrivio mislim si “kaj će mi odvjetnik pa nemam veze s ničim”. Sljedeće ročište, ne pojavi se nitko od strane tužitelja, došao jedino ja i poslije toga završio u Hrvatskoj Kostajnici na obrani od poplave. Treće ročište, stižu “gospoda”. Svjedoči policajac koji u sudnicu ulazi u uniformi i NAORUŽAN službenim naoružanjem. Taj tvrdi da je vidio kak sam ja nekim čudom izvukao paketić i bacio na pod, dakle, LAŽNO svjedoči na sudu. Tu mi je skoro pozlilo, ali živ sam jer eto tipkam ovo sranje. Sljedeći lažov je isti koji je mene i kolegu ispitivao, taj tvrdi da nije moguće da su nas dvojicu skupa ispitivali (spomenuo sam ranije Monty Python). Tada pozivam kao svjedoka svog prijatelja koji je dakle čitavo vrijeme bio skupa samnom i to proživio. On iznosi stvari kako su se dogodile i time potvrđuje moju priču – njegovo svjedočenje se u potpunosti odbacuje (!!) – jer kažu da je pristrano. U konačnici meni presuda, kazna 5000 kuna, ulažem žalbu koja je jučer dostavljena odbijena…

Imam dovoljno jako dobrih prijatelja i prijateljica u policiji da bi mi uopće palo na pamet generalizirati, ali uz njih postoje lažljivi gmazovi koji su spremni na sve. Osim što bacaju ljagu na moje prijatelje, svojim nepromišljenim laganjem te kreature utjecale su na moj život.




Sram vas bilo gadovi! Nadam se da će vam se vratiti barem toliko koliko ste mene unazadili, za svaku sekundu glavobolje, nervoze, znojenja, bolova u trbuhu, za svaku sekundu izgubljenog sna, za gubitak kreativne energije, koncentracije i ideja. Ja odgovaram zbog vašeg propusta. Odgovaram zato što je među vas 10 koji ste ušli među 20ak gostiju netko uspio svoje smeće baciti, a vi niste vidjeli tko je taj. Kaže “ne može bit ničije”, zar je kod nas policija nepogrešiva?! Zar se policajcu na sudu apsolutno vjeruje na riječ bez ikakvog materijalnog dokaza?! Očito nema problema kad dvojica policajaca LAŽNO SVJEDOČE pred sudom. Ne znam da li je cilj da svi pobjegnemo iz ove bare, ali mene se neće tako lako riješiti, a ni ne razmišljau tko će ostati, od čega će živjeti kada zadnji normalan čovijek ode i ugasi svijetlo! U ovom dijelu svakako poseban pozdrav ide spodobi koja svoje smeće baca drugima – junačino, želim ti da se do kraja života osvrćeš preko ramena, da strijepiš kad će ti policija pokucat na vrata.

Žao mi je što nemam viška 500€ i nisam si u mogućnosti sam platiti poligrafsko testiranje da tim prokletim komadom papira potkrijepim svoju priču, iako, oni koji me stvarno poznaju, i oni koji su bili prisutni tu večer, znaju da govorim istinu. Kaže odvjetnik da više nemam izbora ni šanse za žalbu, to je ta famozna lijepa “naša”, moram platiti kaznu, uz dodatak sudskih troškova naravno. Ok, moja glupost što sam sam krenuo u ovo, bez odvjetnika, me skupo koštala, a kaznu ću platiti, neka budu sretni, neka ih šef potapša po ramenu, neka dobiju plusić za dobro odrađen posao. Za razliku od njih, ja mogu hodati uzdignute glave i svakome pogledati u oči i ispričati svoju priču, bez srama. Prvo, zato što nisam ništa skrivio, osim što sam bio na pravom mjestu, ali u krivo vrijeme, i drugo, zato što znam složiti složenu rečenicu.

Za kraj, nije čak toliko ni bitno što mi ove godine nećemo zbog kazne moći ni do mora, ni vidjeti planine, niti kupiti neke stvari koje su više osobna zadovoljština, nije toliko bitno ni što svom DVD-u neću moći pribaviti neke stvari koje sam osobno imao u planu, financijski ću se oporavit, naučio sam vrijedno raditi, pametan sam i sposoban… Bitno je da se priča čuje, da ljudi budu uvijek na oprezu. Vi ionako nemate obraza da bi vas brinulo što ste svoje propuste lažima prebacili na tuđa leđa. Ja i dalje živim u nadi da je nekakva pravda dostižna.

Pusa svima od Zlaje, dobrovoljnog vatrogasca, alternativca, volontera, dobrovoljnog davatelja krvi, grafičara, fotografa, ljubitelja životinja, pivopije, “sportaša”, planinara, lokal patriota i, očito, naivnog kretena,…”, napisao je Kutinčanin Zlatko Podhraški na svom profilu.

(VIDEO) OVO NIJE FAKE! Već danas kupite paketić marihune u Zagrebu! Otkrivamo gdje!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.