Župna crkva sv. Leopolda Bogdana Mandića

SPLITSKA POLICIJA: Zbog okupljanja ispred crkve u Sirobuji 13 osoba zaradilo prijavu

Autor: Dnevno

Splitska policija podnijela je prekršajne prijave protiv 13 osoba, koje su sudjelovale u nedjelju u okupljanju ispred crkve na Sirobuji i narušavali javni red i mir, doznaje se u policiji.

Policijski službenici su u ponedjeljak proveli kriminalističko istraživanje zbog okupljanja više osoba ispred crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u splitskom naselju Sirobuja, na Uskrs, prilikom čega su zabilježena protupravna ponašanja, od aktiviranja pirotehničkog sredstva do narušavanja javnog reda i mira.

“Istraživanjem je kod trinaest osoba, od kojih je jedna maloljetna, utvrđeno kršenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, donijete od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 19. ožujka 2020., a o čemu se podnosi izviješće Državnom inspektoratu RH i Županijskom Stožeru CZ na daljnje postupanje.

Za maloljetnu osobu koja je prekršila Odluku Stožera CZ, proslijediti će se i obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb“, kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Dodala je kako se 24-godišnjak i 43-godišnjak se sumnjiče za počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prvi za isticanje zastave sa simbolom slova “U”, a drugi za isticanje natpisa “Za dom spremni”, dok se 44-godišnjak za kojeg je utvrđeno držanje upaljenog pirotehničkog sredstva, baklje, sumnjiči za počinjenje prekršaja sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima.

“Protiv svih njih će biti podnijet Optužni prijedlog

 




INCIDENT U SPLITU: U crkvi napadnuta novinarka koja je snimala misu




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.