Foto: Ilustracija/Dino Stanin/PIXSELL

ŠOK! VODITELJ FOLKLORA PEDOFIL: 35 puta silovao curicu (11)! Vodio ju i doma na spolni odnošaj! Otac je četvero djece!

Autor: N.K

Voditelju folklorne skupine kojeg je bjelovarski Županijski sud nepravomoćno osudio za 36 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, Visoki kazneni sud (VKS) postrožio mu je kaznu zatvora s pet i pol na devet godina.

Riječ je o 48-godišnjem D.S kojem je na temelju žalbe državnog odvjetnika preinačena odluka prvostupanjskog suda.

Izrečena mu je stroža jedinstvena kazna zatvora.

Silovao 35 puta

VKS je podsjetio da je D.S. osuđen jer je u 35 navrata tijekom gotovo dvije godine izvršio spolni odnošaj te jednom i sa spolnim odnošajem izjednačenu radnju s djevojčicom od 11 godina.

Pritom je zlouporabio svoj položaj voditelja folklorne skupine i nakon proba prilazio djevojčici koja je bila polaznica folklora.

Spolne odnošaje, kao i izjednačene spolne radnje, počinio je u prostorijama udruge gdje su se održavale probe folklora. Optuženik je u pet navrata djevojčicu doveo i kući i ondje s njom izvršio spolni odnošaj, dodao je VKS.

Kao olakotne okolnosti u obzir su uzete činjenice da je otac četvero djece, da nikada prije nije osuđivan te da je priznao djelo u kojem je izrazio određenu kritičnost i žaljenje.




Doživotna zabrana rada s djecom

Ipak, otegotne okolnosti zahtijevaju strože kažnjavanje.

Sud je naglasio činjenicu kako je kazneno djelo započelo kada je žrtva bila u dobi od svega 11 godina te kako su njegova djela negativno utjecala na cjelokupni razvoj žrtve.

S obzirom na to da se počinitelj dugo bavi folklorom i da je bio voditelj različitih folklornih skupina, postoji opasnost da bi mogao ponovno počiniti kazneno djelo. Zbog toga mu je izrečena sigurnosna mjera doživotne zabrane obavljanja djelatnosti u kojima dolazi u redovit kontakt s djecom.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.