Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ŠOK! DOMOVINSKI POKRET NE IDE NA OLUJU S VLADOM! Organiziraju ZASEBNU proslavu: Pogledajte što spremaju

Autor: Dnevno

Iz Domovinskog pokreta stiglo je službeno priopćenje kako izaslanstvo Domovinskog pokreta neće sudjelovati u službenom državnom protokolu u Kninu. “Domovinski pokret neće sudjelovati u Plenkovićevoj i Milanovićevoj predstavi u Kninu, akciju Oluja obilježit ćemo izvan službenog protokola”, priopćeno je iz Domovinskog pokreta. Sudeći po svemu, ponavlja se nešto slično vukovarskom scenariju s dvije kolone.

Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvođeno predsjednikom Miroslavom Škorom, u pratnji saborskih zastupnika i županijskih povjerenika Domovinskog pokreta, posjetit će Knin u srijedu, 5. kolovoza 2020., u povodu 25. obljetnice akcije Oluja. Zapalit će svijeće i položiti vijenac za poginule i nestale branitelje kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95. Izjava za medije predviđena je u 13 sati na Trgu Ante Starčevića.

Domovinski pokret neće sudjelovati u službenom državnom protokolu u Kninu iz više razloga:

– Predsjednik RH Zoran Milanović ne želi HOS u službenom protokolu, a među saborskim zastupnicima Domovinskog pokreta je i general HOS-a Ante Prkačin. Prisutnošću na ceremoniji koju na ovaj način uvjetuje Zoran Milanović, a bespogovorno prihvaća premijer Andrej Plenković, teško bismo uvrijedili našeg zastupnika i sve druge žive i poginule branitelje koji su pod HOS-ovim znakovljem branili Hrvatsku.
– Odlukom stožerokracije, prostor na kojem će se održavati službeni dio obilježavanja Dana pobjede bit će ograđen, čime se hrvatskom narodu ograničava proslava pobjede njegove vojske u sklopu službenog protokola. Mi pobjedu želimo slaviti s narodom.
– Proslava se održava u iznimno ranom, prijepodnevnom terminu koji građanima koji bi došli izdaleka predstavlja objektivnu prepreku. Termin kao da je osmišljen kako bi u ceremoniji sudjelovalo što manje ljudi. Stoga se od ovog radosnog događaja koji bi trebao biti proslava stvara predstava osujećena od nacionalnog naboja, više nalik na komemoraciju.
– Dojam komemoracije ostavljaju i istupi HDZ-a i njegova koalicijskog partnera SDSS-a, koji ovih dana u prvi plan stavljaju pojedinačna negativna iskustva predstavnika jednog dijela srpske manjine, umjesto aktera koji su višegodišnju patnju svih hrvatskih državljana okončali veličanstvenom vojnom akcijom. Umjesto proslave velebne pobjede, 25. obljetnica Oluje pretvorena je u političku predstavu Plenkovića i Milanovića s ciljem samopromocije hrvatsko-srpske trgovačke koalicije. Domovinski pokret odbija davati legitimitet onome što je trebala biti proslava hrvatske pobjede, a pretvoreno je u komemoraciju srpskih žrtava. Poštujemo sve žrtve, ali na 25. godišnjicu Oluje u prvom planu ne mogu biti izjednačavanje krivnje i pretvaranje agresora u žrtvu.
– Umjesto branitelja poput našeg generala Prkačina, u prvim redovima dobrodošli su predstavnici stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, a koja je jezičac na vagi u vladajućoj koaliciji. Štoviše, vladajući sada na silu žele izjednačiti mnogobrojne hrvatske žrtve velikosrpske agresije sa stradanjem u Gruborima, pa i u Dvoru na Uni. Sramotni pokušaj izjednačavanja žrtve peti je razlog odbijanja sudjelovanja u službenom protokolu, posebno ima li se u vidu kako za, primjerice, one u Dvoru na Uni nikada nije dokazano da su stradale od hrvatske ruke.
– Posljednji, ali ne i najmanje bitni, stavovi su Milorada Pupovca prije Oluje. U intervjuu Feralu 5. rujna 1994. Pupovac je jasno dao do znanja da se zalaže za legalizaciju SAO Krajine, koju ne naziva takozvanom, da se zalaže za legalizaciju okupacije Hrvatske.

PLENKOVIĆ OTKRIO KAKVE MAJICE OČEKUJE NA OLUJI: Smjera li HOS ipak drugačije?




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.